Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijavili Ikić Baniček pa povukli prijavu jer - nisu imali osnova

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv gradonačelnice zbog vrijeđanja i omalovažavanja policije, no u četvrtak su isti povukli jer nije bilo osnova za pokretanje postupka

Nakon što su podnijeli optužni prijedlog protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, policija je u četvrtak objavila kako odustaju od njega - jer nije bilo nikakvih osnova za pokretanje prekršajnog postupka.

Osim što su odustali od prijave, sisačka policija je poslala i ispriku te kažu da postupci policije nisu bili politički motivirani i pozivaju gradonačelnicu na daljnju suradnju - u interesu građana. 

Na pitanje hoće li 'netko zbog neutemeljene optužbe snositi sankcije', ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao da se još ispituje odgovornost pojedinaca.

Podsjetimo, policija u svojoj prijavi navela da je gradonačelnica u svom pisanom aktu vrijeđala i omalovažavala Službu kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke i time počinila prekršaj. Ikić Baniček je u svom reagiranju na Facebooku napisala kako misli da iza svega stoji politika: 

Policija je možda imala drugačiji položaj u društvu 1976. godine, kada je napisan Zakon prema kojem me danas lažno optužuju za verbalni delikt. Ja razumijem da su nalogodavci ovoga nervozni i uznemireni jer mi uza sve napore policije ništa ne mogu prigovoriti niti staviti na dušu, no smatram da policija ne bi trebala služiti njihovim političkim interesima. No, to je samo moje skromno mišljenje.

Inače, sve je krenulo kad je policija tražila informacije o donacijama Grada te odgovor na pitanje zašto podaci o dodijeljenim sredstvima nisu objavljeni na službenim stranicama. Baniček im je odgovorila kako njihov zahtjev smatra zlonamjernim i posljedicom potpune neprofesionalnosti i diletantizma jer su ti podaci objavljeni i svima dostupni. 

 

Komentari (43)
  • Gotovo uvijek podržavam hrvatsku policiju pa čak kada i pretjeraju u svojim postupcima ali za sve to ima opravdanja. Ne zaboravimo kako je njima glava u torbi i prilikom najbezazlenije rutinske provjere . Međutim ovaj puta su pretjerali HDZ ustoličeni poslušnici Policijske uprave Sisak koji nisu dorasli svom poslu i na ovaj način rješavaju svoje frustracije. Banička je potpuno u pravu i neka se ispričaju !!..

    22. 6. 2017,   12:34
  • Malo ste se zaigrali ha ? Al mi smo zadnji u Evropi.

    22. 6. 2017,   12:20
  • Nije li ovo smijesno ili cak mozda i zalosno.Joj,joj

    22. 6. 2017,   11:35