Obavijesti

News

Komentari 50

Prijavljen je za četiri slučaja: Premijer nije u sukobu interesa

Prijavljen je za četiri slučaja: Premijer nije u sukobu interesa
7

Tri prijave protiv Milanovića se odnose na to da je njegova supruga sudjelovala u stručnoj skupini za Zdravstveni odgoj, a jedna na kredit njegova brata iz 2007.

VIDEO

Premijer Zoran Milanović, potpredsjednice Vesna Pusić i Milanka Opačić, kao ni ministar turizma Darko Lorencin nisu u sukobu interesa. Povjerenstvo o sukobu interesa odlučilo je ne pokrenuti postupke za njihove slučajeve.

Zoran Milanović prijavljen je u četiri slučaja, ali ne i zbog noćenja u vili svog prijatelja Emila Tedeschija iz Atlantic grupe. Tri prijave se odnose na to da je njegova supruga Sanja Musić Milanović sudjelovala u stručnoj skupini za Zdravstveni odgoj. Premijer je prijavljen da je tako osigurao i materijalnu korist, te da se Zdravstveni odgoj nasilno gurao upravo zbog supruge.

Povjerenstvo je utvrdilo da Sanja Musić Milanović nije primala nikakve naknade, a kao stručnjaka ju je imenovala Agencija za obrazovanje.

- Nismo utvrdili niti da je premijer stavio privatni interes iznad javnog -rekla je predsjednica Dalija Orešković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv Milanovića nije pokrenut postupak jer je njegov brat preko svoje tvrtke digao kredit 2007. godine kod Nove ljubljanske banke. Povjerenstvo smatra da nije mogao utjecati na to, a iz dokumentacije nije razvidno da su bili neki povoljniji uvjeti.

Pusić na vrijeme prijavila suvlasništvo 

Protiv Vesne Pusić nije pokrenut postupak jer nije prijavila i tvrtke svog supruga Jurgisa Oniunasa u BIH i Srbiji. Utvrđeno je da je Pusić prijavila suvlasništvo supruga na vrijeme i po pravilima za tvrtku Ascendat u kojoj on ima 25 posto. Nema potrebe prijavljivati tvrtke po drugim zemljama koje su u suvlasništvu te tvrtke.

- Kada bi tako išlo, onda bi došli do toga da se prijavi i koje nekretnine, automobile i ostalu imovinu ima tvrtka. Za to nema potrebe – rekao je član povjerenstva Boris Spudić

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić je prijavljena za sukob interesa jer je zaposlila Žarka Vukobrata i Dubravku Marušić. Vukobrat joj je bio savjetnik, a Marušić je jedno vrijeme paralelno radila i u Domu za odgoj mladeži. Povjerenstvo je utvrdilo da nema sukoba interesa i da nije pogodovala povezanim osobama. Zaključili su da zapošljavanje stranačkih dužnosnika ne potpada pod sukob interesa u smislu zakona.

Lorencin na vrijeme prenio upravljačka prava

Postupak nije pokrenut niti protiv Darka Lorencina koji ima svoju tvrtku Lorencin d.o.o koja se bavi turizmom i poljoprivredom. On je zbog toga prijavljen. Povjerenstvo je utvrdilo da nije zabranjeno imati tvrtku, a da je Lorencin na vrijeme prenio upravljačka prava. Njegova tvrtka nije sklapala poslove s Ministarstvom gospodarstva i Ministarstvom turizma u kojima je bio dužnosnik.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor