Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prije 15 godina: Leo je bio prvo dijete kojem su presadili jetru

None Foto: privatni album

Aktivan je kao i sva druga djeca. Igra nogomet, rukomet i vozi se na biciklu sa društvom - rekla nam je njegova majka. Svakih šest mjeseci ide na kontrole kod doktora...

Tada nisam bila ni svjesna svega što se događa. Sada shvaćam što smo proživjeli, rekla nam je Dijana Lipovac iz Gornjeg Draganca pokraj Čazme, čiji je sin bio prvo dijete u Hrvatskoj kojem su liječnici transplantirali jetru.

Leo je imao samo devet mjeseci kad su mu presadili očevu jetru.

- U jednoj sali je bio muž, a u drugoj Leo i ja sam morala čekati - ispričala nam je Dijana. Operaciju je vodio doktor Stipe Batinica s kojim se obitelj Lipovac nekoliko puta susrela.

- Zadnji put smo se vidjeli prije pet godina, a nadam se da ćemo se vidjeti i danas na 15. godišnjici prve transplantacije jetre kod djece u KBC Zagreb - istaknula je. Leo sada ima 15 godina i uzima najmanje količine lijekova kako tijelo ne bi odbacilo jetru.

- Aktivan je kao i sva druga djeca. Igra nogomet, rukomet i vozi se na biciklu sa društvom - rekla nam je njegova majka. Svakih šest mjeseci ide na kontrole kod doktora Jurice Vukovića u KBC Zagreb.

- Za Lea nema ograničenja, ali uvijek pazimo jer postoji određeni strah - zaključuje njegova majka.

Komentari (13)
  • Hvala Velikim doktorima, a Leu da proslavi i 100. rođendan!!!

    9. 9. 2016,   09:37
  • Lave, junačino, živio sto godina!

    9. 9. 2016,   10:05
  • Sretno Leo u daljnjem zivotu i puuuno zdravlja.

    9. 9. 2016,   10:56