Obavijesti

News

Komentari 9

Prije 20 godina: Stjepanova velika ljubav spasila je Malenu

Prije 20 godina: Stjepanova velika ljubav spasila je Malenu
3

Prije 20 god. Stjepan je rodi slomljenog krila ponudio privremeno utočište računajući kako će otići kad se oporavi. No roda mu je uskoro postala najbolja prijateljica

VIDEO

Stjepan Vokić (66)  je rodi otvorio vrata svog doma, ali i vrata svog srca. Zahvaljujući tome, svijet je čuo najljepšu ljubavnu priču.

Stjepan je domar osnovne škole u Brodskom Varošu kod Slavonskog Broda. On je Malenoj do sada pomogao othraniti 45 ptića koje je izlegla s dva rodana. Prvi je dolazio samo tri godine, no drugi, Klepetan, zbog svoje vjernosti postigao je planetarnu slavu. Svakog proljeća među prvima preleti 22.000 kilometara dug put iz Afrike do Hrvatske, do svoje Malene. Stjepan im je na dvorišnoj zgradi osnovne škole napravio gnijezdo do kojeg se penju posebnim stepenicama. Stjepan se nakon više od dva desetljeća rado sjeti onog dana kada je prvi put ugledao Malenu.

- Pecao sam ribu s prijateljima na iločkom ribnjaku, nedaleko od nas vidio sam pticu koja je po putu lovila male žabe, odmah mi je bilo jasno da joj je krilo slomljeno jer ga je vukla po blatu.

Pretpostavio sam da su lovci pucali u nju. Prijatelji su mi pomogli da uhvatim rodu jer sam joj htio pomoći. Da to tada nisam učinio, Malena već davno ne bi bila među živima. Htio sam samo pomoći ranjenoj ptici, a sve se to izrodilo u neraskidivo prijateljstvo - prisjeća se on. Prekrasna priča o Malenoj, Klepetanu i sada umirovljenom Stjepanu Vokiću obišla je zemaljsku kuglu. Nema kontinenta ni države u kojoj vodeće medijske kuće nisu prenijele ovu neobičnu priču.

U utorak je možete pogledati na hrvatskoj televiziji u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” te na www.ponoshrvatske.hr. 

Klepetanov dolazak čeka cijela Hrvatska

Svake godine ljudi diljem Hrvatske željno čekaju Klepetanov dolazak i broje dane do njegova povratka. Stjepan ga dočeka s kantom punom svježih ribica i vode. Zajedno s njim i svojom Malenom skrbi o mladuncima dok ne polete iz gnijezda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"