Obavijesti

News

Komentari 16

Prije pada zrakoplova detektori su otkrili dim: Izbio je požar?

Prije pada zrakoplova detektori su otkrili dim:  Izbio je požar?
4

Sustav je poslao vrlo jasne informacije. Otkriven je dim u zahodu, kaže stručnjak za zrakoplovstvo. Minutu kasnije otkriven je dim i u prostoru sa elektronikom

VIDEO

Nekoliko minuta prije pada zrakoplova EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemlje uređaji su otkrili dim u zrakoplovu, pokazuju podaci koji se automatski prenose sa zrakoplova na servere zrakoplovne tvrtke. 

- U zrakoplovu je bio požar - kazao je za Deutsche Welle stručnjak za zrakoplovstvo Tim van Beveren. 

Prema američkoj televizijskoj postaji CNN podaci o dimu potekli su s automatskog sustava ACARS koji kontinuirano prenosi podatke o letu iz zrakoplova na server zrakoplovne tvrtke koja upravlja zrakoplovima. 

- Sustav je poslao vrlo jasne informacije. Otkriven je dim u zahodu - kazao je van Beveren dodajući da je minutu kasnije otkriven dim i u prostoru sa zrakoplovnom elektronikom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Proučavamo ta izvješća -  kazao je neimenovani dužnosnik egipatske uprave za civilno zrakoplovstvo.  - U ovom trenutku ne možemo ih ni zanijekati ni potvrditi - dodao je. 

Neimenovani američki dužnosnik za Reuters je kazao kako se radi o nepotvrđenim informacijama. 

Airbus 320 EgyptAira nestao je s radara u četvrtak rano ujutro sa 66 ljudi ubrzo nakon što je napustio grčki zračni prostor na letu iz Pariza do Kaira. 

U petak su otkriveni dijelovi tijela, prtljaga i ostaci zrakoplova 290 kilometara sjeverno od egipatskog grada Aleksandrije.

Europska svemirska agencija objavila je da je satelit snimio u četvrtak moguću mrlju goriva dugačku oko dva kilometara oko 40 kilometara jugoistočno od posljednje poznate lokacije zrakoplova. 

Crne kutije s leta EgyptAir MS804 još nisu locirane i uzrok pada zrakoplova nije poznat. 

Potraga je nastavljena u subotu a francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault sastaje se s obiteljima 15 francuskih državljana koji su bili na tom letu. Francuski, grčki i egipatski brodovi i zrakoplovi pretražuju moguće mjesto pada zrakoplova.

Zrakoplov je bio na visini od 11.300 metara kad je nestao s radara 45 minuta prije predviđenog slijetanja u Kairo.
Prije nestanka s radara podaci pokazuju da je zrakoplov oštro skrenuo i potom počeo naglo ponirati, objavio je grčki ministar obrane u četvrtak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!