Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prijeđu li granicu ustavnosti, Ustavni sud će znati reagirati'

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je da se Ustavni sud neće miješati trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona...

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je u četvrtak da se Ustavni sud neće miješati trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona.

- Ukoliko bi stvari izmakle kontroli, ukoliko bi prešli granicu ustavnosti Ustavni sud bi našao načina reagirati, poručio Šeparović.

Za izjavu bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova da ne postoji parlamentarna većina Šeparović je kazao je kako je politička.

- Ona nema ustavno-pravnu vrijednost. Da li postoji parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri, objavio je Ustavni sud na svojoj internetskoj stranici.

Komentari (31)
  • Ustavni sud? Pa Ustav RH je rastezljiv ko žvakaća i uopće nema potrebe za nikakvim ustavnim sudom. Ovako samo plaćamo đabalebarenje.

    4. 5. 2017,   18:17
  • "U lipnju 1999. godine, nakon što je Nacional objavio dokumente o namještanju nogometnog prvenstva uz pomoć tajnih službi, Šeparović je uhićen pod sumnjom da je on dostavio novinama dokumente označene kao državna tajna. Policija je izvršila pretres njegova stana, odnijela sef s povjerljivim dokumentima koje je zadržao nakon odlaska s dužnosti, bivši šef tajne službe nakratko je završio u zatvoru, a mediji, politika i cijela država digli se na noge. Šeparović je tih dana pred novinarima suze ispirao rakijom i tumačio kako je riječ o osveti Ivića Pašalića. Na kraju je Šeparović pušten, nikad nije suđen, kao što se nikad nije otkrilo je li on bio taj koji je dostavio dokumente." - predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

    4. 5. 2017,   17:38
  • Evo naših mudraca .

    4. 5. 2017,   17:18