Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijete li novi požari? 'Idućeg tjedna velika vrućina i bura...'

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iako bi pomogla u gašenju požara, prva obilna kiša na području Dalmacije mogla bi prouzročiti veliku katastrofu, s obzirom na to da je vegetacija u potpunosti uništena...

Većina požara u Dalmaciji pod kontrolom je, ali opasnost još nije prošla. Meteorolozi, naime, najavljuju novi toplinski val koji će idući tjedan biti sve izraženiji i to zbog prodora afričkog zraka

Kako se zasad čini, idući tjedan će zapuhati bura što bi, u kombinaciji s vrućinom, moglo biti vrlo opasno, javlja N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako bi pomogla u gašenju požara, prva obilna kiša na području Dalmacije mogla bi prouzročiti veliku katastrofu, s obzirom na to da je vegetacija u potpunosti uništena požarima na nekim područjima, i da postoji opasnost od erozije tla, upozorava naša meteorologinja Tea Blažević.

Komentari (14)
  • Ne prijete vrucine vec piromani

    19. 7. 2017,   09:45
  • Dajte jednom shvatite požare ne pali bura niti topli zrak nego ruka poremećenog uma koji zna da je požar teško gasiti pri takvim uvjetima . Policiju, vojsku i vatrogasce treba rasporediti na dežurstva na terenu kada puše bura i egzistiraju visoke temperature !

    19. 7. 2017,   10:28
  • Oni koje žive u regiji u kojoj nije pala poštena kiša tri mjeseca,a imaju borove,smreku oko kuća, pilu i kosor u ruke.Sjeci oko kuća,ili će gorit.Pogotovo kad je jak vjetar.Spasa nema.U dvadeset godina ja sam svoju spašavao tri puta.

    19. 7. 2017,   10:16