Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijeti im kazna: Srbe u Kanadi prijavili zbog pravljenja ajvara

Iako su davno napustili Srbiju nisu se, kažu supružnici Rosić, odrekli pripremanja zimnice kao ni pečenja crvene paprike za ajvar. Goran vjeruje da ga je prijavila susjeda..

Bračni par koji godinama živi u Kanadi mogao bi odgovarati pred tamošnjim sudom zbog pečenih paprika, piše Alo.rs.

Iako su davno napustili Srbiju nisu se, kažu, odrekli pripremanja zimnice kao ni pečenja crvene paprike za ajvar.

- Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise. Baš zbog toga nisam palio vatru na otvorenom. Međutim, očigledno da je to nekome sad zasmetalo - kaže Goran Rosić koji pretpostavlja da ga je prijavila susjeda.

Vatrogasci su dojurili u dvorište, a brzo je stigla i tužba. 

- Kanađani obožavaju ajvar. Svake godine smo našim kanadskim prijateljima žena i ja poklanjali po teglu. Možda u ponedjeljak kad je zakazano ročište ponesem i sucu jednu - kaže Goran Rosić te dodaje kako je prema kanadskom zakonu za nepoštivanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vrijeme propisana kazna 50.000 dolara.

Ipak, optimističan je i nada se sretnom kraju.

Komentari (10)
  • Nije sve preneseno,frajer se inatio na sudu,nosio Putinovu sliku na majici,na sudu tražio da mu se prevodi na Srpski jezik a ženi na Bosanski,ma dizal je tlak sucima provocirao ih,živi tam 30 godina i još ne kuži da nije na Balkanu.Neka ga dobro oderu po džepu izigrava velikog Srbina,koga tamo brigaimaju zakone kojih se drže i trebao bi i on.

    20. 8. 2017,   15:03
  • ko bi drugi nego oni koji misle da oni sve smiju, a za paljenje vatre su se specijalizirali

    20. 8. 2017,   14:37
  • Da im se ovo dogodilo u Hrvatskoj, pupi bi sa silnim udrugama sazvao konferenciju za tisak i odjurio istočno, kod savjetnika vujkana na konzultacije.

    20. 8. 2017,   16:31