Obavijesti

News

Komentari 155

Napukao zid zgrade u Zagrebu: Službe su dežurale cijelu noć

Napukao zid zgrade u Zagrebu: Službe su dežurale cijelu noć
5

Nakon što je napukao zid na zgradi u zagrebačkom naselju Trešnjevka na teren su izašli vatrogasci i policija koji su tamo ostali cijelu noć. Dio Kranjčevićeve ulice iz sigurnosnih razloga zatvoren je za promet

VIDEO

 U Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu u petak je napukao zid stambene zgrade.

Na teren su odmah izašli policajci kao i vatrogasci koji su dežurali cijelu noć. Na intervenciju su izašla tri vozila s 10 vatrogasaca, a kako saznajemo radi se o fasadi koja je napukla te se izvršilo podupiranje te fasade. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dojavu smo zaprimili nešto prije 20 sati da postoji opasnost od pada fasade. Na terenu su policijski službenici i zatražili smo intervenciju vatrogasaca. Trenutno je u tijeku sanacija- potvrdila nam je glasnogovornica policijske uprave zagrebačke. 

- Sjedila sam u kafiću pa sam izašla nije mi uopće bilo ugodno - rekla je žena iz kafića u prizemlju zgrade.

- To nije stara zgrada. Neke '88 ili '89 je izgrađena. Ja živim u zgradi do, sjećam se kad su je gradili. Ima nekih 30-ak godina. Čudno je da se ovo dogodi - rekla nam je susjeda. 

Iz policije su za Hinu napomenuli da nema opasnosti od urušavanja zgrade, te da vatrogasci osiguravaju konstrukciju do dolaska djelatnika za sanaciju fasade stambene zgrade. 

- Živim na trećem katu. Cijela statika zgrade je odavno narušena jer su svi rušili zidove kako se njima svidjelo. Inače nisam zabrinut jedino što planiram prodati stan pa me to zapravo jedino brine u cijeloj situaciji - govori stanar

Vatrogasci su morali ući u zgradu kako bi statičar vidio fasadu od gore i način na koji je pukla.

Pustila ih je jedna gospođa kojoj su ušli u stan.

- Stan zapravo nije moj već od sina i snahe ali oni su na moru. Ja sam pustila vatrogasce i eto igrom slučaja njihov stan je baš u ravnini s puknutom fasadom pa je statičar ušao kako bi pogledao iz druge perspektive. Sin i snaha su mi zabrinuti jer nitko ne zna što se događa, iako su na moru neće mirno zaspati danas rekla je Đurđica.

Kako bi provjerili dodatno statiku zgrade vatrogasci su bili prisiljeni provaliti u teretanu u prizemlju. Time je potvrđeno kako nema straha od urušavanja zgrade. 

Ured za upravljanje hitnim situacijama grada Zagreba objavio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Prema zaprimljenoj informaciji od Vatrogasnog operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, danas je u 20.30 sati od strane PU zagrebačke stigla dojava stanara stambene zgrade na adresi Kranjčevićeva ulica 36 u Zagrebu, kako je došlo do napuhnuća vanjske fasade na njihovom objektu koja je obložena ciglom. Dolaskom na teren, djelatnici PUZ-a procijenili su da postoji opasnost od urušavanja i zbog toga je zatvoren dio Kranjčevićeve ulice od rotora na križanju s Adžijinom ulicom prema istoku te se pristupilo podupiranju fasade od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako za sad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna pa će sljedeće izvješće s uputama za daljnje postupanje biti sutra priopćeno od strane građevinske inspekcije koju danas nismo uspjeli kontaktirati. Na terenu su prisutni djelatnici PU zagrebačke, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.