Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijetio da će im ubiti djecu: Predao se brutalni kamatar

None Foto: Pixsell

TEROR Zoran M. (51) od supružnika (62, 49) iznuđivao je novac čak 12 godina. Prijetio im je da će im ubiti djecu, a uzeo im je 1,5 milijuna kuna

Zoran M. (51), osumnjičen da je 12 godina kamatario bračni par, predao se u pratnji odvjetnika u kriminalističku policiju u Heinzelevoj. Uhitili su ga i predali pritvorskom nadzorniku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad je došao u policijske prostorije u ponedjeljak poslijepodne u Zagrebu, Zoran M. je rekao da se javlja po pozivu policije. Pritvoren je, a policija je kriminalističko istraživanje u ovom slučaju već provela krajem prošle godine te su zbog sumnji na iznudu podnijeli kaznenu prijavu protiv Zorana M. te njegova navodnoga pomagača Branka S. (67), piše Jutarnji.

Fotolia UŽAS U ZAGREBU Iznuđivali su obitelj 12 godina: Uzeli su im čak 1,5 milijuna kn!

No, dok je Branko S. uhićen, za Zoranom M. policija je raspisala tjeralicu. Nakon što je Branko S. ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, tužitelji su ga pustili jer su zaključili da nema potrebe da se protiv njega traži istražni zatvor jer je njegova uloga minorna. Naime, Branko S. je otišao kod bračnog para preuzeti 2000 eura, a istražiteljima je kazao da o iznudi nema pojma. No, Zoran M. je osumnjičen da je 12 godina prijetio bračnom paru hladnim i vatrenim oružjem, sakaćenjem i silovanjem, ali ne samo njih već i njihove djece te da je od supružnika iznudio oko 1,5 milijuna kuna. 

'Ubit ću ti djecu ako se pojaviš na sudu'

Kako je izvijestila zagrebačka policija, sve je počelo 2006. godine kad je iznuđivač počeo prijetiti bračnom paru i njihovoj djeci. Maltretirao ih je i govorio im da će ih sve isprebijati ako mu ne vrate dugove.

PRIJETNJE U ZAGREBU U raljama kamatara: "Ubit ću ti djecu, zalit ću ih kiselinom"

Koristio je klasične “kamatarske” metode pa je, između ostalog, prisiljavao 62-godišnjaka da dolazi u njegov stan u Zagrebu gdje mu je prijetio vatrenim i hladnim oružjem. Sve je to činio kako bi ga prisilio da mu mjesečno predaje novac, što je on i činio, u strahu za svoj i život svoje obitelji.

Kako bi potkrijepio prijetnje da će nauditi njihovoj djeci, koja su živjela izvan zemlje, kamatar je saznao gdje stanuju te je roditeljima slao fotografije iz mjesta njihova boravka uz prijeteće poruke. Tako je uspio prisiliti oca da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198.900 eura, a potom ga je tužio na sudu radi neisplate duga.

Svaki put prije održavanja sudskog ročišta kontaktirao bi ga govoreći mu da se ne smije pojaviti na sudu.

- Ubit ću ti djecu ako se pojaviš - zaprijetio bi, sve u cilju da svojim svjedočenjem ne utječe na spor.

Sve to nije mu bilo dosta pa je prijetnjama prisilio i suprugu oštećenog da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125.000 eura od svog supruga. Jamstvo za povrat duga trebala je biti prodaja zemljišta na Jadranu u vlasništvu njezine obitelji.

Komentari (111)
  • Kamatari su dno dna ljudskog roda. Takve treba doživotno na tešku robiju.

    9. 1. 2019,   10:20
  • Ne mogu vjerovati da postoje kukavice koje si dozvole takvo maltretiranje, pa nije toliko slab da ne može povući okidač.

    9. 1. 2019,   10:28
  • 12 godina pa kaj su ti ljudi normalni sa tolikim čekanjem prijave policiji.

    9. 1. 2019,   10:26