Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijetio učiteljici? Prvašiću (7) iz Slavonije kući došla policija!

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Naš sin je hiperaktivno dijete, navodno mu se zamjerila učiteljica njemačkog jezika kojoj je nešto neprimjereno rekao. Ona je to shvatila kao prijetnju i sve prijavila ravnatelju, kaže otac

To je izvan svake pameti. Policija je odradila korektno svoj posao, mislim da je ravnatelj pogriješio, kaže otac dječaka (7) iz Slavonije, kojega su prijavili policiji zbog navodne prijetnje učiteljici.

Policija je po zaprimljenoj prijavi obavila pretres obiteljske kuće u kojoj s roditeljima živi dječak, no nisu našli ništa što bi se moglo dovesti u vezu s izrečenom prijetnjom.

Ravnatelj je, po riječima dječakova oca, učenika odstranio iz škole, tako da dijete nije osam dana pohađalo nastavu.

- Naš sin je hiperaktivno dijete, navodno mu se zamjerila učiteljica njemačkog jezika kojoj je nešto neprimjereno rekao. Ona je to shvatila kao prijetnju i sve prijavila ravnatelju. On je pozvao moju suprugu na razgovor, a nakon toga nam je poslao policiju - rekao je otac dječaka. Obitelj ima još jedno mlađe dijete (4) i šokirani su postupkom ravnatelja jer, kako je rekao otac, dječak je u tim godinama da ne razumije značenje navodne prijetnje. Iz PU požeško-slavonske odgovorili su nam da su “temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi za pretragu stana i drugih prostorija izvršili pretragu obiteljske kuće, pri čemu nisu pronađeni predmeti zbog kojih je navedena pretraga vršena”.

U očitovanju koje nam je poslao ravnatelj predmetne škole navodi se da su roditelji “na uočene probleme koje učenik ima upozoreni s početkom školske godine”.

- Prvi službeni kontakt obitelji sa stručnom službom škole bio je 13. 10. 2018. Od tada do 21. 3. 2019. službeno su odrađene 33 aktivnosti. One uključuju individualne razgovore s djetetom, s roditeljima, radionice u razredu te niz pedagoških postupaka kojima se pokušalo utjecati na promjenu u ponašanju učenika - kaže ravnatelj. Dodaje da su dvaput kontaktirali nadležni Centar za socijalnu skrb, prvi put 23. 11. 2018. i ponovno nakon što je učenik 18. 3. 2019. rješenjem ravnatelja privremeno udaljen s nastave. Kaže da su prijetnje dio stalno prisutnog problema i da ih je bilo više tijekom godine. Naglašava da su odgovorni i za drugu djecu u školi te da nije na njima da špekuliraju ima li zaista netko od roditelja oružje kod kuće ili nema.

Tema: Hrvatska

Komentari (365)
  • danas večina hiperaktivna, to se u moje vrijeme zvalo neodgojeno

    29. 3. 2019,   22:07
  • bem ti sunce ja sa 7 god nisam ni nos znao obrisati a ovaj mali šmrkavac prijeti ....sve otišlo u 3PM.....

    29. 3. 2019,   21:39
  • Jednostavno ko napoj, djete čulo od roditelja jer su vjerojatno neka problematična obitelj, zvali roditelje na razgovor vidjeli da "nema vajde". Jedino što preostaje poslat policiju da ustanovi šta je u pitanju. A da su učitelji prešutjeli onda bi ih se nakon sran..a prozivalo što nisu ništa poduzeli.

    29. 3. 2019,   21:57