Obavijesti

News

Komentari 19

Prijetnja sigurnosti: Albanija protjerala iranske diplomate

Prijetnja sigurnosti: Albanija protjerala iranske diplomate
1

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, koji je odigrao veliku ulogu u Trumpovoj odluci da ponovno uvede sankcije Iranu, podržao je albanske poteze

VIDEO

Albanija je protjerala iranskog ambasadora i još jednog diplomata zbog "narušavanja nacionalne sigurnosti", objavilo je tamošnje ministarstvo vanjskih poslova.

Albanija nije identificirala dvojac te nije rekla kada su oni protjerani i jesu li napustili zemlju, ali se, kako je kazala, konzultirala s ostalim saveznicima.

Glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova rekao je u četvrtak da je taj potez učinjen pod pritiskom Izraela i Sjedinjenih Država.

- Vjerujem da je to korak ka narušavanju iranskih odnosa s Europom u vrlo osjetljivim vremenima - rekao je glasnogovornik za državnu agenciju IRNA.

- Očito je da je ova mjera provedena zbog pritiska Izraela i SAD-a ... Očekujemo od Albanije da poštuje vlastitu neovisnost - dodao je.

Izrael smatra Iran svojim velikim neprijateljem te je podržao napore američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je u svibnju 2015. jednostrano napustio nuklearni sporazum između Irana i šest svjetskih sila, da se nanovo nametnu sankcije Teheranu.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, koji je odigrao veliku ulogu u Trumpovoj odluci da ponovno uvede sankcije Iranu, podržao je albanske poteze.

- Albanski premijer Edi Rama upravo je protjerao iranskog ambasadora, signalizirajući iranskim vođama da njihova potpora terorizmu neće biti tolerirana - rekao je Bolton na Twitteru.

- Stojimo uz premijera Ramu i albanski narod dok pružaju otpor iranskom bezobzirnom ponašanju u Europi i diljem svijeta - dodao je Bolton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.