Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijetnje Pupovcu: Kitarović traži da se otkriju počinitelji

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Osuđujem svaki govor mržnje, a od policije tražim da istraži i utvrdi tko i zašto stoji iza posljednjih incidenata, poručila je u utorak predsjednica nakon grafita i plakata s proizvanjem Popvca u Ceranju Donjem

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović osudila je u utorak prijetnje čelniku SDSS-a Miloradu Pupovcu, koje su osvanule jučer na ulazu u njegovo rodno selo Ceranje Donje, a od policije je zatražila da istraži i utvrdi tko stoji iza posljednjih incidenata.

- Osuđujem svaki govor mržnje, a od policije tražim da istraži i utvrdi tko i zašto stoji iza posljednjih incidenata - poručila je kratko Grabar Kitarović.

U ponedjeljak ujutro zadarska Policijska uprava dobila je dojavu da su na cesti na ulazu u selo Ceranje Donje uvredljivi grafiti. Preko ploče s imenom sela ispisan je grafit ''Ubi Srbina'', a u blizini je zaljepljen plakat na kojem je Pupovčeva fotografija i tekst u kojem ga se proziva za teror te naziva velikosrpskim luđakom.

Komentari (14)
  • Milorad:"Plenki, slušaj! Ovako, imam jednu prijetnju na tabli..to će koštati oko 100.000 eura plus 100 eura šta sam da rođaku da to napiše na tabli! Uz to, imao sam tri mrka pogleda dok sam dolazio do banskih dvora. Po mojoj tarifi to je tri puta 20.000 ustaških kuna..."

    11. 9. 2019,   08:30
  • Bio bi red da se doticni ispricao za svoje rijeci koji je izjavio. Posto nije sad se svi cude otkud prijetnje Pupovcu. Moja predsjednice cemu se cudis tome ? Ovo je nusprodukt vase pasivnosti kao u stilu "razgovarat cemo" !!! Nema tu razgovora !!! Doticni se treba ispricati za svoje rijeci i gotovo... Da ste se pokrenuli prije a ne imali tako mlak stav do ovoga ne bi doslo jer ocito je jedino da se ljudima u ovakvoj situaciji nece skoro "ohladiti glave".

    11. 9. 2019,   01:53
  • Pupovac i Vučić najviše koriste govor mrznje protiv Republike Hrvatske

    16. 9. 2019,   18:08