Obavijesti

News

Komentari 10

Prijevremeni izbori u Slunju, Netretiću, Sunji i Bibinjama

Prijevremeni izbori u Slunju, Netretiću, Sunji i Bibinjama
1

I u Općini Bibinje danas se održavaju izvanredni izbori za načelnika. Jedini kandidat je Bruno Bugarija iz HDZ-a. Prijevremeni izbori su i u Slunju, Netretiću i Sunji

VIDEO

Bibinjci na prijevremenim izborima biraju novoga načelnika Općine. Do 11 sati je glasovalo osamdeset birača ili 2,39 posto od ukupno upisanih 3350 građana s pravom glasa. Međutim, kandidatu HDZ-a Bruni Bugariji dovoljan je samo jedan glas da bi bio izabran za načelnika. Naime, ni jedna druga stranka, koalicija ili grupa građana nema svoga kandidata. 

Vlada je u Bibinjama raspisala prijevremene izbore, jer je bivši HDZ-ov načelnik Nino Šimunić razriješen nakon pravomoćne sudske presude. Vrhovni sud mu je izrekao sedmomjesečnu kaznu zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Tu mu je kaznu, međutim, preinačio u rad za opće dobro. Šimunić je osuđen zbog isplate fiktivnih putnih troškova i računa za hotel. 

Prijevremeni izbori u Slunju, Netretiću i Sunji

I u Slunju građani izlaze na prijevremene izbore za gradonačelnika. U Općini Netretić bira se načelnik općine, a u Sunji se održavaju prijevremeni lokalni izbori za članove Općinskog vijeća, načelnika općine i njegovog zamjenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za gradonačelnika Slunja bori se četiri kandidata: Jure Katić (HDZ), Višnja Magdić (HSS), Damir Vuković (SDP) i Josip Gračan, kandidat Grupe birača "Proljeće". Prošle godine izabrani gradonačelnik Slunja Željko Rendulić dao je ostavku pa je Vlada raspisala izbore.

U Općini Netretić prijevremeni izbori raspisani su zbog smrti dugogodišnjeg načelnika Ivice Gračana (HDZ). Kandidati za to mjesto su Marijan Sukanec (HDZ), Mijo Ljubenko (HNS) i Mario Peretić (HSS).

U Općini Sunja održat će se prijevremeni lokalni izbori za članove Općinskog vijeća, načelnika općine i njegovog zamjenika. Građani će se na izborima moći opredijeliti za jednu od šest ponuđenih lista, a kandidirali su se HZ-HSP AS, HSP-HSS, HL, Kandidacijska lista grupe birača, SDSS te SDP-HNS-UDU-HSU. Kandidati za načelnika, odnosno njegovog zamjenika su iz HDZ-a Grga Dragičević i Josip Kozarić, Dalibor Medved (SDP) i Ivan Karanović (HNS), Josip Radman i Karolina Žuna (Grupa birača), te Vitomir Šajnović i Ivan Vidović Mili (HSP).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag