Obavijesti

News

Komentari 25

Primili je u bolnicu, a onda su sestre počele padati u nesvijest

Primili je u bolnicu, a onda su sestre počele padati u nesvijest
1

Gloria Ramirez stigla je u bolnicu u Kaliforniji jer je teško disala, ima nizak tlak i ubrzano joj je lupalo srce. Te je noći umrla. Obdukciju mrtvog tijela su napravili tek tjedan dana kasnije i to u posebnoj prostoriji

VIDEO

Gloria Ramirez je stigla u bolnicu. Liječnici su ju počeli pregledavati, a medicinske sestre su primijetile da nešto čudno miriši. Ubrzo su počele padati u nesvijest. 

Ramirez je živjela u Kaliforniji s dvoje djece i mužem. U bolnicu je stigla u veljači 1994. godine zbog ubrzanog lupanja srca, teškog disanja i jako niskog tlaka. Nejasno je odgovarala na pitanja. Imala je 31 godinu i rak vrata maternice u odmakloj fazi. Liječnici su ju reanimirali i davali joj injekcije, ali ništa nije pomagalo. Kada su joj sestre skinule majicu kako bi ju oživjeli elektro-šokovima, primijetili su na njezinom tijelu čudan masni sjaj. Isti miris je dopirao iz njezinih usta, a uzorak krvi je mirisao na amonijak.

Odjednom se jednoj sestri počelo vrtjeti u glavi, a druga je počela teško disati. Treća je pala u nesvijest, a kada se osvijestila nije mogla pomicati ruke i noge. Čak šestero ljudi su imali čudne simptome, povremenu paralizu, teško su disali, padali su u nesvijest. 

Ramirez je te noći umrla. Počela su testiranja na otrovne plinove i druge supstance, ali nije pronađeno ništa sumnjivo. Obdukciju mrtvog tijela su napravili tek tjedan dana kasnije i to u posebnoj sobi. Gloriju su prozvali "toksična dama" i nakon tri obdukcije nisu znali od čega je umrla. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Daljinom je istragom utvrđeno da je Ramirez za ublažavanje bolova koristila dimetil sulfoksid, otopinu koja se koristi za odmašćivanje u kućanstvu. Ovisnici o ovoj supstanci svjedočili su da ima okus po češnjaku, baš kao i miris koji je osoblje osjetilo po dolasku Ramirez u bolnicu.

Osim mirisa, to je objasnilo i masnoću na koži žene s obzirom da se dimetil sulfoksid prodavao u formi gela. Prema teoriji znanstvenika iz Livermore laboratorija, moguće je da se dimetil sulfoksid nakupio u njenom tijelu zahvaljujući zatajenju bubrega. U kombinaciji s kisikom koji je dobila u bolnici mogao se formirati dimetil sulfon, spoj koji se kristalizira na sobnoj temperaturi, što bi objasnilo one čestice u njenoj krvi. 

Misteriozna zaraza i smrt koja je inspirirala čak i 'Dosjee X'
Misteriozna zaraza i smrt koja je inspirirala čak i  'Dosjee X'

Elektro-šokovi mogli su pak dimetil sulfon pretvoriti u dimetil sulfat, snažan i vrlo otrovan plin koji je mogao izazvati simptome kakve su imali liječnici i medicinske sestre. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1