Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Primio nedopušteni dar? Protiv Marića su pokrenuli postupak

None Foto: 24sata/24sata

Ministar financija Zdravko Marić viđen je na utakmici Hrvatska-Engleska s Josipom Stojanovićem Jollyjem i upitno je tko je kupio kartu - je li ju kupio ministar ili ju je dobio na poklon

Povjerenstvo za sukob interesa odlučilo je u utorak pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića zbog moguće pristranosti prilikom glasanja o kreditu tvrtki u vlasništvu poduzetnika i njegova prijatelja Josipa Stojanovića Jollyja te zbog mogućeg primanja nedopuštenog dara.

Izvjestiteljica u tom slučaju Aleksandra Jozić-Ileković rekla je da se Marić, kao ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora HABOR-a, nije izuzeo prilikom odlučivanja o dodjeli kredita Stojanovićevoj tvrtci Olympia Vodice koja je dobila kredit HABOR-a za gradnju hotela.

'NEMAMO DOKUMENTE' Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića

Jozić-Ileković rekla je da postupak u tom slučaju pokreću zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer se Marić nije izuzeo prilikom odlučivanja o tome iako je više puta u medijima jasno i glasno naveo da mu je Stojanović osobni prijatelj.

Također, postupak je pokrenut i zbog moguće povrede zakona jer treba utvrditi je li Marić, koji je viđen sa Stojanovićem na utakmici Hrvatska-Engleska na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, kartu za tu utakmicu kupio sam ili se radi o primanju nedopuštenog dara.

Foto: 24sata/24sata

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara vezano uz prijave da su jedinice lokalne i regionalne samouprave iz Varaždinske županije dobivala više sredstva iz Štromarovog ministarstva, koji je iz Varaždina.

Izvjestiteljica je rekla kako je iz dobivene dokumantacije vidljivo kako je sve bilo po propisanoj proceduri, a Štromar odluke nije donosio diskrecijski kako se to inputira u prijavi.

Komentari (32)
  • Maric je👑 najbolji ministar.

    3. 12. 2019,   13:57
  • a je, njemu su baš potrebni ovakvi pokloni pa to je jedini normalan ministar kojega smo do sada imali, i koji zna jebe mi se za HDZ i SDP, ali Nataša Novaković je gora od one bivše Dalije

    3. 12. 2019,   13:42
  • Je li ovi zgubidani nemaju nis pametnog za raditi?! Sve to treba rastjerati, poslati u Njemacku na rad.

    3. 12. 2019,   20:59