Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stjepan Mesić je iselio iz vile, preuzelo ju je Ministarstvo

Ministarstvo državne imovine je preuzelo zgradu bivšeg ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića u Grškovičevoj 13 u Zagrebu

Ministarstvo državne imovine preuzelo je danas, u srijedu, 4. siječnja 2017. zgradu bivšeg ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske u Grškovićevoj 13 u Zagrebu.

Podsjećamo, nakon što je izgubio pravo da kao bivši predsjednik Republike Hrvatske koristi ured na teret državnog proračuna izmjenama Zakona u svibnju prošle godine, g. Mesić se za zaštitu svojih prava obratio Ustavnom sudu Republike Hrvatske.
Ustavni sud je na sjednici održanoj 6. prosinca 2016. odbio prijedlog g. Mesića o pokretanju postupka ocjene ustavnosti navedenih izmjena Zakona.

Nakon toga, Ministarstvo je zaprimilo i Rješenje Ustavnog suda sa sjednice održane 22. prosinca 2016. kojim je odbačena Ustavna tužba i prijedlog za odgodu ovrhe, koje je g. Mesić podnio uz prijedlog za ocjenu ustavnosti.

Preuzimanjem zgrade, Ministarstvo državne imovine će temeljem iskazanog interesa i potreba korisnika državnog proračuna, odlučiti o njenoj daljnjoj namjeni.

Komentari (112)
  • Sad mu suditi za izdaju !

    4. 1. 2017,   18:39
  • Sljedeća adresa remetinec(kad bi pravosuđe funkcioniralo..)

    4. 1. 2017,   18:13
  • .... sinčić više ne izlazi na intervencije ?

    4. 1. 2017,   19:33