Obavijesti

News

Komentari 40

Primorac karijeru nastavlja na forenzičkoj akademiji u SAD-u

Primorac karijeru nastavlja na forenzičkoj akademiji u SAD-u
1

Ovim imenovanjem Primorac je, naime, preuzeo odgovornost predstavljanja AAFS na međunarodnom planu, koordinaciju rada članstva sa svih kontinenata

VIDEO

Dr. Dragan Primorac imenovan je predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti (AASF), objavio je John Gerns, predsjednik AAFS-a u svom završnom obraćanju na godišnjoj Skupštini te organizacije koja se održala od od 22. do 27. veljače u Las Vegasu, u američkoj saveznoj državi Nevadi.

Na godišnjoj skupštini Američke akademije za forenzičke znanosti okupilo se više od 5000 članova koji su tijekom šest radnih dana, održali više od 1000 izlaganja.

Uz uvodnu riječ dosadašnjeg predsjednika AAFS-a,  dr. Victora Weedena sa Sveučilišta George Washington, tijekom otvaranja skupa o važnosti forenzičkih znanosti u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma govorila je i zamjenica državnog odvjetnika SAD-a i predsjednica Nacionalnog vijeća za forenzičke znanosti Ministarstva pravosuđa SAD-a Sally Quillian Yates.

Nakon izlaganja zamjenica državnog odvjetnika Yates se susrela s dr. Primorcem s kojim je razgovarala o područjima moguće suradnje, priopćeno je iz Ureda dr. Primorca.

Ovim imenovanjem Primorac je, naime, preuzeo odgovornost predstavljanja AAFS na međunarodnom planu, koordinaciju rada članstva sa svih kontinenata te promociju načela i kriterija izvrsnosti AAFS-a.

Američka Akademija za forenzičke znanosti najprestižnija je svjetska organizacija iz područja forenzičkih znanosti sa sjedištem u američkom Colorado Springsu i ima više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, te Kanade i iz 68 pridruženih država svijeta. 


U njenom radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva, djelatnici Federal Bureau of Investigation (FBI) i The Drug Enforcement Administration (DEA), suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s američkih znanstvenih institucija i sveučilišta.


AAFS svoj rad objedinjuje kroz 11 zasebnih sekcija koje obuhvaćaju područja kriminalistike, nacionalne sigurnosti, pravosuđa, medicinskih i tehničkih znanosti, te niza subspecijalističkih područja. 


Službeni časopis AAFS-a je vodeći svjetski forenzički časopis Journal of Forensic Science, a godišnji sukupovi se tradicinalno održavaju koncem veljače. Od prošle godine AAFS ima potpisan ugovor o suradnji s International Society of Applied Biological Sciences (ISABS), čiji je predsjednik dr. Primorac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa