Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Primoštenska Gospa izgledala je kao da se spušta s nebesa...'

None Foto: čitatelj 7

U subotu, šestog svibnja blagoslovljen je kip Gospe iz Loreta na brdu Gaj u Primoštenu. Iste večeri kip je visok čak 17 metara prvi puta je osvijetljen. Primoštani su ga zadivljeno gledali

Slikao sam ju iz Primoštena, ovo je bio prvi puta da je gospa zasvijetlila. Jučer su ju blagoslovili, na terasi s koje sam slikao su svi gledali u čudu. Neki su komentirali kako izgleda kao da se spušta s nebesa, rekao nam je čitatelj Josip (27) koji nam je poslao fotografije osvijetljene gospe. 

Foto: čitatelj

Gospa koja je bila u izradi od 20. ožujka, završena je 1. svibnja. U subotu je bila blagoslovljena, te i prvi puta osvijetljena. Na blagoslovu su sudjelovali službena delegacija iz Loreta, koju je predvodio gradonačelnik Paolo Nicoleto i načelnik Primoštena Stipe Petrina. 

Primoštenski vizionari su još od 1972. godine zamislili spomenik njihovoj zaštitnici na brdu Gaj, a sada se, rekao je, to ostvarilo. “Primošten je zajedno s Loretom, Trsatom, Pragom i Krakowom uvršten u svjetsku rutu, rekao je Petrina. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Već tjednima gospin kip posjećuju hodočasnici i turisti koji joj ostavljaju poklone. 

Tema: Reporteri

Komentari (140)
  • Koliko novaca kosta jedna osnovna skola ili dom zdravlja ? Nijedno od navedenog nije napravljeno u rvackoj od 1991.g!!

    7. 5. 2017,   13:30
  • Lipo ali i skupo u danasnje vrime kad se novci mogu potrosit na 1000 boljih nacina. E stipe stipe...

    7. 5. 2017,   13:14
  • Ima li ljudskoj gluposti i primitivizmu kraja!?

    7. 5. 2017,   13:21