Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Princip na susjedovu kuću ispalio više od 100 metaka

None Foto: Goran Jakuš 24

BOLUJE OD PTSP-a: Muškarac koji je u pucao iz kalašnjikova po susjednoj kući i ranio ženu i dijete kaže da je pukao jer su ga susjedi maltretirali...

Žao mi je, nisam htio pogoditi ni baku ni dijete, rekao je policajcima Mile Princip (51) iz Gornje Bistre kraj Zaprešića koji je u subotu navečer u susjedovu kuću ispalio stotinjak hitaca. Pogodio je Mariju Lorenc (81) i Barbaru F. (12), djevojčicu koja se igrala s Marijinom unukom.
Nakon pucnjave Mile se zatvorio u kuću u kojoj su bili supruga Vesna (43) i sin Ivan (19). Policiji se tri sata nije želio predati.
- Otišao je na balkon. Bojala sam se da se ne ubije, da se ne baci. Nije nas zatočio niti nam je prijetio - rekla je Vesna. Ozlijeđenu Mariju su s teškom prostrijelnom ranom potkoljenice odvezli u bolnicu Sveti Duh, a djevojčicu, koju su tri metka tek okrznula, u Kliniku za djecu u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Djevojčicu će uskoro pustiti kući. Miletova supruga Vesna (43), u nedjelju je bila očajna. Ispričala je kako je njen suprug bio u Domovinskom ratu te da boluje od PTSP-a, a tri puta se liječio u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Probleme sa susjedima, koji su u njihovoj kući prije bili podstanari, imaju već godinu dana otkad su Lorenci počeli dovoziti zemlju na svoju parcelu. Zbog toga im se, dok kiši, u podrum počela slijevati voda, priča Vesna.
- Mile je popio. Vidio je susjedina sina da opet dovozi zemlju i rekao mi je da zovem policiju. To sam i učinila, ali su oni pristali doći tek nakon trećeg poziva, nakon što je suprug već izletio iz kuće iako sam im i prije rekla da bi moglo biti zla - priča kroz suze Vesna. Kaže da je pucao na kuću te da nije želio nikog pogoditi. Policiji je on navodno rekao da je želio ubiti susjedina sina.
- Uzrujao se nakon što je saznao da je pogodio dijete. Ne odobravam ovo što je učinio. Hvala Bogu da su žive - rekla je Vesna i dodala da su joj najveća podrška sinovi. Sve je počelo u subotu oko 19.30 sati. Predao se nakon tri sata pregovora s policijom.

Komentari (23)
  • Post traumatski stresni sindrom nije samo vezan uz rat svaki veci stresni dogadaj moze dovesti do te dijagnoze pa onda kako zivimo pola nas ima ptsp i svi bi probleme rjesavali puskama ma uzas sad ce se branit na osnovu bolesti koju tko zna da li uopce ima jer sve ostale bolesti su lako vidljive ili na oko ili putem med.pretraga a daj dokazi pravi ptsp tesko jer vecina ih bi mogla oscara dobit za glumu

    5. 4. 2009,   09:31
  • ali ima takvi ljudi i susjeda bezobrazni das smu sve kad se podigne ponizavate.a kad mi meni isao gnoj po njivi i da nemogu izdrzat a znate nase ljude njih ne mozes okrenut bez puske! a samo su tu pojedinci krivi a jadna djeca koja nastradaju.nekazem treba pucat ali covjeku dogoruni sto je maja navela ptsp boluje pola svijta.a vade se nasi na rat

    5. 4. 2009,   09:57
  • daj pogledajte kako nam policija izgleda,to je sramota i na njima štede ...

    5. 4. 2009,   09:28