Obavijesti

News

Komentari 172

"Prišao mi je s leđa i pritisnuo penis u erekciji uz moje tijelo"

"Prišao mi je s leđa i pritisnuo penis u erekciji uz moje tijelo"
1

Novi slučaj seksualno zlostavljanja potresa SAD. Ovaj put riječ je o uglednom političkom novinaru Marku Halperinu protiv kojeg je istupilo pet žena s kojima je radio. Halperin se ispričao žrtvama

VIDEO

Američki novinar Mark Halperin (52) seksualno je zlostavljao žene dok je bio na visokoj poziciji u redakciji ABC Newsa, tvrdi pet žena koje su ispričale svoje traume CNN-u, no i druge žene koje nisu iskusile Halperinovo seksualno uznemiravanje, ali su bile svjesne da to radi drugim kolegicama.

- Tijekom tog perioda, tražio sam veze sa ženama s kojima sam radio, uključujući i neke koje su mi bile podređene. Sad shvaćam, nakon što sam čuo njihovu stranu priče, da je moje ponašanje bilo neprihvatljivo i da je uzrokovalo traume. Jako mi je žao zbog toga i duboko se ispričavam. S obzirom na okolnosti, uzet ću pauzu od svog posla kako bi se mogao odgovarajuće nositi s novonastalom situacijom - stoji u izjavi Marka Halperina koju je uputio CNN-u u srijedu navečer.  

Halperin je inače smatran kao jedan od uglednijih političkih novinara. U svojoj karijeri, između ostalog, bio je politički direktor za ABC News, koautor je bestselera 'Game Change', koju je kasnije ekranizirao HBO. Također, vodio je i TV emisiju za Bloomberg TV.  Halperin trenutno radi kao analitičar za NBC news, a redoviti je gost analitičar u niz drugih TV emisija. 

Mračna strana za koju javnost nije znala

No, žene koje su otvorile dušu za CNN tvrde da Halperin ima i mračnu stranu za koju javnost do sada nije znala. Priče o njegovom zlostavljanju kreću se od nagovaranja zaposlenica na seks do nasilnog ljubljenja u usta i diranja grudiju protiv njihove volje.

Tri žene koje su ispričale svoje priče CNN-u navele su kako se Halperin često, protiv njihove volje, pritiskao s penisom u erekciji uz njihova tijela. Ali, bio je odjeven. No, Halperin demantira da je to radio. 

Žene ipak napominju da ih Halperin nije ucjenjivao niti im obećavao išta ako spavaju s njim. Ipak, s obzirom da je on čovjek s utjecajem u politici i u medijima, žene navode da je to glavni razlog njihove anonimnosti. Također, tvrde i da se osjećaju posramljene zbog svega i ne žele da ih se u javnosti povezuje s tim. 

'Odjednom me poljubio i uhvatio za grudi. Smrzla sam se'

- Mark je otišao iz ABC Newsa prije više od deset godina i tijekom njegovog boravka kod  nas nismo imali nijednu pritužbu na njega, priopćili su iz ABC Newsa. Halperinov sadašnji poslodavac, NBC News, nije htio komentirati slučaj. 

Prva žena kazala je za CNN da ju je Halperin pozvao u svoj ured u ranim 2000-im godinama, kada je bio na poziciji političkog direktora ABC Newsa. Ponudio joj je sok, te ju je na silu poljubio i prislonio svoje genitalije uz njeno tijelo. 

 - Otišla sam u njegov ured na sok i razgovor, a on me odjednom poljubio i uhvatio za grudi. Smrzla sam se. Nisam znala što da radim - kazala je žena. Kada je naposljetku izašla iz njegova ureda, rekla je kolegi što se dogodilo. Isti je kolega sada za CNN kazao da se sjeća tog dana i da se žena tada vidljivo tresla od šoka. 

Druga žena, također bivša zaposlenica ABC Newsa, opisala je slično iskustvo u njegovom uredu 2004. godine. Kazala je da je tada imala 25 godina i htjela je pratiti predsjedničku kampanju, pa je otišla pitati Halperina hoće li to biti moguće, budući da je on tada određivao novinare i koji su njihovi zadaci. 

'Osjetila sam njegov penis u erekciji na svojem ramenu'

- Prvi sastanak koji sam ikad imala s njim bio je u njegovom uredu i samo mi je prišao s leđa dok sam sjedila s druge strane njegova stola i pritisnuo svoje tijelo uz moje. Bio je odjeven, ali osjetila sam njegov penis u erekciji na svojem ramenu - kazala je žena za CNN.

- Bila sam u potpunom šoku. Ni ne sjećam se kako sam izašla iz ureda, ali kad sam to učinila sjećam se kako me to cijelo iskustvo užasnulo. budući da sam bila mlada nisam bila sigurna je li se takve stvari očekuju od tebe ako želiš nešto od muškarca na poziciji - kazala je. Tvrdi da je Halperin nastavio izražavati svoju seksualnu želju prema njoj, iako ga je ona stalno odbijala

- Uvijek bi mi prilazio jako blizu kao da bi me zagrlio - objasnila je. Također, navodi kako joj je Halperin često, za vrijeme predsjedničke kampanje, nagovarao na seks. 

 - Rekao bi mi: Zašto se ne nađeš sa mnom gore, a ja bih odgovorila: To nije dobra ideja, a on bi i dalje navaljivao sve dok ga ne bi ignorirala i nastavila dalje sa svojim poslom - kazala je. 

Treća žena, također bivša zaposlenica u ABC Newsu, kazala je da je bila na službenom putu sa Halperinom kada joj predložio seks.

 - Morala sam otići u ženski WC i kada sam završila, otvorila sam vrata, a on je stajao ispred i predložio mi da odem u drugi WC napraviti nešto. Prepala sam se. Izašla sam iz ženskog WC-a, a on je samo stajao tamo. Skoro je blokirao vrata - kazala je. 

Četvrta i peta žrtva Halperinovog zlostavljanja imale su slične traume. Predlagao im je seks, a kad to nije uspijevalo, često bi svoje genitalije pritiskao uz njihova tijela. 

'Bila sam takva kukavica. Trebala sam nešto reći'

Sve ovo događalo se između 1990. i sredine 2000-tih godina. CNN nije uspio doznati je li bilo sličnih incidenata i kada je Halperin otišao iz ABC Newsa. Halperin je 2007. godine prešao u časopis Time, a 2014. u Bloomberg i to navodno za plaću od milijun dolara.  

- Zadnjih 11 godina, morala sam gledati ovog čovjeka kako mu uspijeva u svakoj medijskoj organizaciji u koju je došao - kazala je jedna od žena koju je Halperin zlostavljao.

 - Sada, kada pogledam, bila sam takva kukavica. Trebala sam nešto reći. Trebala sam nešto učiniti  - kazala je CNN-u jedna žena koja je radila s Halperinom. Tvrdi da nije bila svjesna  da je bilo toliko slučajeva zlostavljanja, ali vjeruje kako je u to vrijeme čula dovoljno da je trebala sva šuškanja prenijeti upravi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"