Obavijesti

News

Komentari 2

Prišla su mu dvojica varalica u Zadru, spasili ga policajci

Muškarac (79) je imao sreće. Uplela se  policija. Oni su već vrebali na dobro im poznatog  starog znanca, višestrukog varalicu iz Splita. Varalice su pokušali podvaliti "zlatni" lančić

VIDEO

Gle zlatni lančić! Kako je samo debeo i težak, mora da puno vrijedi. Ali, našli smo ga zajedno, ne bi bilo fer da ga samo ja zadržim, podijelit ćemo - takvim riječima varalica priđe čovjeku kojem je netom prije toga pred noge ispustio dobar komad lažnog nakita. 
Izbaci cifru od koje se čovjeku prosječnih primanja zavrti u glavi i on počinje razmišljati što bi s tih nekoliko tisuća kuna koje su mu pale s neba mogao riješiti.

Pa pomisli da je možda baš imao sreće, zašto ne, pa događa se, a čovjek s kojim ga je uočio djeluje pošteno jer želi da podijele zaradu.

To se u srijedu odigralo pred 79- godišnjim Zadraninom na Polačišću u Zadru. Prišla su mu dvojica varalica, od kojih jedan obično naiđe nekliko minuta nakon prvog i glumi stručnjaka u procjeni, obično urara. Drugi  ne samo da potvrdi riječi prvog varalice, nego "stručno" podigne procjenjenu vrijednost.

- Tvrdili su da vrijedi  više od 1.500 eura, te su ga pokušali prevariti nudeći mu lanac za manji iznos - kažu u zadarskoj policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Varalice potom uvjere "nalaznika" da otkupi lančić od drugog "poštenog" nalaznika za puno manje novaca nego je "procijenjen". Tako će "pošteno" podijeliti zaradu, jer se eto ovom drugom žuri, pa će "poštenjačina" prepustiti veći dio plijena starcu. Tako je otprilike bilo i u Zadru. No, 79-godišnjak je imao sreće.  Uplela se  policija. Oni su već vrebali na dobro im poznatog  starog znanca, višestrukog varalicu iz Splita.
- U trenutku kada je s 79-godišnjak s muškom osobom krenuo prema svom vozilu, zatekli su ga policijski službenici Interventne jedinice policije te priveli u prostorije policije. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o 51-godišnjaku, koji se sumnjiči za pokušaj prijevare te je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora