Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pritisci na Srbe traju od '96. i želi se izazvati uznemirenost'

None Foto: Pixsell

Očito je cilj da se izazove uznemirenost, pravna nesigurnost kod građana ovog grada te tako kod njih stvori osjećaj besperspektivnosti i odsustva perspektive za život u Vukovaru, rekao je Pupovac

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je nedavna uhićenja i kaznene prijave na području Vukovara protiv dvojice muškaraca. Njih se sumnjiči da su kao pripadnici srpskih paravojnih postrojbi, počinili ratni zločin protiv civila u vukovarskim četvrtima Petrovoj Gori i Sajmištu 1991. godine.

Osijek: Privođenje uhićenih za ratni zločin u Vukovaru TIJEKOM 1991. GODINE Uhićenja u Vukovaru: Civile su prebijali, gušili, ubadali nožem

Pupovac je poručio da na dio ljudi srpske nacionalnosti u Vukovaru pritisci traju još od 1996. godine. Upitao je zašto je netko baš sada neke od njih odlučio privoditi, prenosi HRT.

Osijek: Privođenje uhićenih za ratni zločin u Vukovaru | Autor: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Očito je cilj da se izazove uznemirenost, pravna nesigurnost kod šireg i većeg broja građana ovog grada te tako kod njih stvori osjećaj besperspektivnosti i odsustva perspektive za život u ovom gradu. Mi smo se takvih praksi u posljednjih 30 godina u mnogo slučajeva nagledali i naslušali - rekao je.

RATNI ZLOČINI Uhićenja u Vukovaru: 'Mene je silovao, a sina krvnički tukao'

Slučaj je na izbornom saboru Mladeži HDZ-a komentirao i premijer Andrej Plenković.

- Ova se vlast ne miješa niti u rad policije niti u rad državnog odvjetništva. Oni rade sukladno zakonu i neovisno od politike i tako treba nastaviti. Ako postoje utemeljeni dokazi za daljnje kaznene postupke, to nije nešto na što bilo tko u politici smije i može utjecati. Znam da nema nikakve nevidljive političke ruke koja na taj proces utječe - rekao je Plenković.

 

Komentari (369)
  • Pupavac kaže da se na Srbe vrši pritisak od 96, a ja kažem da Srbi na nas vrše pritisak još od 1918. Pupavac pita: zašto se sad počelo hapsit, pitam i ja, zašto ih se nije počelo hapsit 95.

    8. 12. 2018,   16:08
  • Dakle Pupovac nastavlja retoriku Miloševića, Šešelja, Hadžića, Martića, Babića... o "ugroženosti" Srba u Hrvatskoj. Isti je to mentalitet. Možemo li opet očekivati balvane na cestama?

    8. 12. 2018,   16:33
  • he bes vlast kojom ovaj daje veto za opstanak....sve vlasti je držao za ajca sramota 😬😬

    8. 12. 2018,   15:41