Obavijesti

News

Komentari 40

Pritvorenik mobitelom snimao po Remetincu i objavio snimke

Pritvorenik mobitelom snimao po Remetincu i objavio snimke
1

Tijekom pretrage ćelija zagrebačkog zatvora pravosudni policajci su u jednoj sobi pronašli tri mobitela. Pritvorenik je, neslužbeno doznajemo, snimke objavio na društvenim mrežama

VIDEO

Dva mobitela 'normalne' veličine i jedan mikro mobitel pronašli su u nedjelju pravosudni policajci u ćeliji zagrebačkog zatvora Remetinec. Na snimkama se vidi, neslužbeno doznajemo, kako pritvorenici šetaju zatvorskim dvorištem, kako izgledaju hodnici i sobe u zatvoru te što imaju za ručak. Nakon što ispitaju mobitele vidjet će jesu li, možda, korišteni i za neke razgovore i s kim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:49

 

Podsjećamo, ovo nije prvi put da su u zadnje vrijeme u Remetincu pronašli mobitele. Podsjećamo, prošli mjesec kod dilera Tomislava Sablje pronađena su dva mobitela. Tijekom  pretrage njegove sobe  čuvarima je čudno izgledala kutija keksa. Iako je bila originalno zapakirana, detaljnije su je provjerili i u njoj otkrili telefone koje nikako nije smio imati.

Daljnja istraga pokušat će odgovoriti na pitanje tko mu je i s kojim ciljem poslao te mobitele. Sablju su, podsjećamo, uhitili u srpnju u velikoj akciji policije Tebra i od tada se nalazi u istražnom zatvoru. Između ostalog, osumnjičen je da je s Tomislavom Sučićem ustrojio zločinačko udruženje koje je u manje od tri godine na krijumčarenju droge zaradilo 84 milijuna kuna.

Ostao ‘bez signala’: U keksima su mu prošvercali dva mobitela
Ostao ‘bez signala’: U keksima su mu prošvercali dva mobitela

Lani u studenome je pak Ivo Komšić pokušao sinu Davidu, u zatvoru do dostaviti mini mobitel iako ih zbog sigurnosnih razloga pritvorenici i zatvorenici ne smiju imati. Sve je pozorno osmislio jer je iz prve ruke znao kako se odvija procedura tijekom posjeta pritvorenicima. Ivo Komšić, naime, prošlo proljeće iza zatvorskih rešetaka proveo je tri tjedna. 

Tijekom susreta sa sinom u prostoriji za posjete pokušao mu dostaviti svega nekoliko centimetara veliki mobitel. No ili je to izveo nespretno, ili su ga pravosudni policajci zbog prijašnjih incidenata u kojima je sudjelovao držali pod posebnom prismotrom. U svakom slučaju vidjeli su pokušaj primopredaje i osujetili ga.

Ubojici Davidu Komšiću tata u zatvor švercao mini mobitel
Ubojici Davidu Komšiću tata u zatvor švercao mini mobitel

Da je dobio mobitel David ga je mogao iskoristiti za ‘surfanje’ internetom, razgovore sa svjedocima i(li) sa suoptuženicima u postupku, a mogao ga je i iznajmljivati drugim zatvorenicima i tako zarađivati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.