Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pritvorili su domara da ne bi mogao opet silovati štićenicu

Muškarca (54) sumnjiče da se u domu za odrasle osobe s posebnim potrebama iživljavao nad štićenicom. Određen mu je istražni zatvor, a policija istražuje je li bilo još žrtava

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu je na mjesec dana poslao domara u istražni zatvor.

U Remetincu je završio prošli petak kako ne bi mogao ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke. Sumnjiče ga da se nekoliko godina u domu za odrasle osobe s posebnim potrebama, koji se nalazi na području u nadležnosti PU zagrebačke, seksualno iživljavao nad štićenicom doma. Točnije, sumnjaju da je nad štićenicom doma počinio kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka, i to teži oblik toga kaznenog djela, za koji je propisana teža kazna ako je djelo počinjeno “prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje”. Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom Republike Hrvatske propisana je kazna do 10 godina zatvora.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, prije nekoliko dana pojavile su se sumnje da je već dulje vrijeme, navodno najmanje dvije godine, seksualno iskorištavao štićenicu. Činio je to navodno u jednoj sobici u samom domu. Prema neslužbenim izvorima, navodi Jutarnji list, u mobitelu štićenice pronađene su poprilično opscene poruke koje joj je, kako se sumnja, slao sad uhićeni domar. Istražuje se je li možda na isti ili sličan način zlostavljao i druge štićenice.

Komentari (112)
  • Kakav moraš biti čovjek/ nečovjek da to radiš bolesnoj osobi.?

    11. 6. 2018,   21:05
  • Kako je to moglo promaknuti djelatnicima doma? Kako je moguće da se jedan domar iživljava, i to godinama nad sirotom djevojkom, koja to možda nije u stanju objasniti, ali neke znakove je sigurno davala, ali kako vidim, vjerojatno nitko nije niti obraćao pažnju! Netko im povjeri svoje najdraže i ukaže im povjerenje, ali očigledno neki pojedinci odlaze na posao tek toliko da se računa i da im nekako prođe dan. Ovo je sramota...i budi revolt..

    11. 6. 2018,   21:20
  • kakav bolesnik moras biti da zlostavljas bolesne ljude?!

    11. 6. 2018,   20:58