Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Priveli Gruntovčane, Čačić kaže da su njega reketarili

None Foto: 24sata/ilustracija

Radimir Čačić tvrdi da se susretao s korupcijom dok je pokušavao graditi u Zagrebu i dodaje da je takva praksa već poprimila štetne dimenzije

U Županijski sud u Zagrebu u četvrtak nešto iza osam sati policija je privela 21 osumnjičenog u akciji Gruntovec. Njih će ispitati istražni sudac, a protiv još petero policija je podnijela samo kaznenu prijavu i za njih nisu zatražili pritvor.
Do srijede je uhićeno 25 ljudi, a za jednim se još traga. Policija ih je pratila i prisluškivala, a pomagao im je prikriveni istražitelj.
- Nikada nisam upoznao Anđela Miloša niti do sada čuo za njega - rekao je Radimir Čačić, komentirajući spor oko zgrada u Preku, u kojima je navodno Miloš ucjenjivao Čačićev Coning.
Uhićeni odvjetnik Miloš u vrijeme najveće moći Ivića Pašalića bio je njegov pomoćnik u Uredu Franje Tuđmana.
- Često su papiri u redu, ali se pojavi detalj koji može ugroziti projekt. Tada se nude nagodbe koje morate platiti. Zemljište Coninga u Zagrebu je od 1994. bilo čisto i nakon par godina se odjednom na dio upisao Ivan Hudoletnjak, koji je povezan s Vladimirom Zagorcem - dodao je Radimir Čačić.
Bivši predsjednik Zagrebačkog odvjetničkog zbora J. Črnko rekao je da nije problem u ovima koji su potplatili, već u tisućama koji čekaju da to naprave, što im omogućuje takav sustav.

Komentari (27)
  • čačić je vodeći u korupciji,,,i prijedsjednik teniskog saveza.nije to slućajno

    13. 12. 2007,   13:34
  • kao cehok ima veze. koalirat ce sa sanaderom a koliko su u vz dobili glasova?

    12. 12. 2007,   23:27
  • 10 puta si bio i cehok bi trebali biti zahvalni? ovdje je rijec o cijeloj zupaniji koju cacic vrhunski vodi. a tesko da su nas izvukle obradive povrsine jer hdz-ova politika nikad nije isla na ruku seljacima. kakav god da je cacic zna radit svoj posao

    13. 12. 2007,   11:09