Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Priveli Hrvaticu: Metalnom je šipkom brutalno tukla gay par

None Foto: 2

Yesmine R. (21) s dečkom (23) iz Bugarske napala je talijanskog crtača stripova i njegovog supruga koji boluje od Alzheimera. Razbili su im glave i polomili kralješke. Cijela Belgija je zgrožena zbog napada

Mauro Padovani (47), talijanski crtač stripova koji živi u Belgiji, i njegov suprug Thomas Freeman (59) bili su žrtve brutalnog napada u Gentu.

Padovani je na svom facebook profilu objavio fotografije njihovih krvavih glava nakon što su ih, kaže, 7. kolovoza napali susjedi. Riječ je o Hrvatici Yesmine R. (21) i njenom dečku (23) iz Bugarske, pišu lokalni mediji.

Was brutal...

Posted by Mauro Padovani on Monday, 6 August 2018

- Moj suprug ima Alzheimerovu bolest, on je poput djeteta.Slomili su mu dva kralješka.  Tukli su nas metalnom šipkom koju su izvadili iz automobila.. Nije ovo prvi put, ta žena je ranije na mene bacala cigle, a policija tada nije učinila ništa - ispričao je Padovani za Genova Today. Kaže kako je još u bolovima i jako je frustriran. Sukobi s mladim parom, koji živi kat iznad njih u zgradi, traju već godinama.

- Toma su prije dvije godine udarili šakom u glavu. Sad su uhićeni. Djevojka je puštena, ali nam se ne smije približiti sljedećih mjesec dana, a dečko je u zatvoru - kaže.

Belgijski mediji pišu kako Yesmine R. ima bebu i da je i ranije imala problema sa zakonom.

Dodao je kako su građani Genta bili zgroženi. Organizirali su i prosvjed u znak potpore Mauru i Tomu.

- Drago nam je što su to učinili. Mi smo gosti u tom gradu, a nadam se kako će to biti poruka da se ovako nešto nikad više ne ponovi - zaključio je Padovani za Genova Today.

 

 

Komentari (281)
  • Znam da ce sada vec po starom balkanskom obicaju ovo biti POGRESNO protumaceno kao govor mrzne ili sto vec prema Romima. Na stranu sad povodi, razlozi,,,,, itd, i prije svega osjecaji prema LGBT zajednici. Ipak, malo preciznosti nije na odmet, pa da budemo onda precizni. Zenska osoba ROMSKE nacionalnosti sa hrvatskim drzavljanstvom i njezin decko ROMSKE nacionalnosti sa bugarskim drzavljanstvom.

    14. 8. 2018,   07:51
  • A koji je razlog napada? Zato što su gejevi ili nešto privatne prirode? To ne piše nigdje osim činjenice da su ova dva u braku i sada bi po tome trebalo zaključiti.

    14. 8. 2018,   07:26
  • Susedi pretukli susede. Kod nas v zagorju je to kak ti dober den :-)

    14. 8. 2018,   07:42