Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Priveli tajnika makarskog SDP-a: Crtao grafite protiv HDZ-a

None Foto: Ivanka Šuta/24sata

Makarski SDP i njihov kandidat za gradonačelnika ogradili su se od ovog čina, osudili ga te su najavili, ako se dokaže točnost, sankcije za navedene članove

Makarska policija privela je trojicu muškaraca, među kojima i tajnika makarskog SDP-a, zbog izrade grafita na više lokacija po gradu. Bitka između političkih protivnika, koja je u prvom krugu izbora uključivala i druge liste, nastavila se i u drugom krugu u kojem se za mjesto gradonačelnika bore HDZ-ov Marko Ožić-Bebek i SDP-ov Tonći Bilić. 

Kidanje plakata, pisanje po promidžbenim materijalima i druge aktivnosti suparnika, kulminirale su tijekom noći kad su na slogan "Pipl mast tras as" odgovorilo s "Ima se, otima se". 

Makarski SDP i njihov kandidat za gradonačelnika ogradili su se od ovog čina, osudili ga te su najavili, ako se dokaže točnost, sankcije za navedene članove.

Ako su ispisivali grafite bit će sankcionirani

SDP i Bilić postavili su jasna pravila po kojima je aktivistima zabranjeno da na bilo koji način oštećuju promidžbene materijale političkih suparnika i narušavaju ili oštećuju gradsku i privatnu imovinu. 

- Ako je točno da je tajnik sa svojom ekipom ispisivao navedene grafite, i to po fasadama, zbog toga će biti sankcioniran. Mi se s gnušanjem ograđujemo od njegova čina - kažu u makarskom SDP-u, dodajući da je do sada kampanja bila korektna, ako se izuzme bunt mladih iz svih stranaka koje su se kandidirale na lokalnim izborima u Makarskoj.

Komentari (79)
  • Njihovo mjesto u Saboru je osigurano, ovakvi će nam donosit zakone i tumačit Ustav u budućnosti.Blago nama.

    31. 5. 2013,   15:03
  • To je tzv. "čista" kampanja SDP-a, nešto kao i "čudesan" Plan 21!

    31. 5. 2013,   15:10
  • Ovi su se totalno izgubili, "voda je u ušima", ha ha ha

    31. 5. 2013,   15:07