Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Priveli Zadranina: Otkrili tko je napao turiste i zapalio im auto

None Foto: Filip Brala/PIXSELL/Policija 3

Riječ je o napadu na bugarske navijače iz srpnja prošle godine. Opsežna istraga uključivala je ispitivanje više od 100 ljudi, izvide, poligrafske snimke i snimke nadzornih kamera u blizini mjesta napada

Zadarski policajci izložili su pred novinarima 'plijen' koji su našli u kući 25-godišnjeg Zadranina. Njega su uhitili i priveli pod sumnjom da je u srpnju prošle godine u napadu na bugarske navijače bacio pirotehničku napravu, baklju, u automobil BMW koji je u potpunosti izgorio.

POLICIJA MOLI POMOĆ Prepoznajete li ih? Napali su turiste i bakljom zapalili auto

U Ulici Krešimira Ćosića ozlijeđen je i jedan od bugarskih navijača, a na BMW-u je počinjena šteta od 150 tisuća kuna, izvijestili voditelj službe Kriminalističke policije Bore Mršić i glasnogovornik Elis Žodan. 

Opsežna istraga uključivala je ispitivanje više od 100 ljudi, izvide, poligrafske snimke i snimke nadzornih kamera u blizini mjesta napada.

Bugarski navijači u Zadru su boravili dan prije utakmice koju su u Splitu igrali Hajduk u bugarski klub Levski. Policija u Zadru nije htjela otkriti radi li se o pripadniku navijačke skupine.  

Prijeti mu od 6 mjeseci do pet godina zatvora

U napadu je sudjelovalo desetak ljudi, no osim ovog jednog još nisu utvrdili o kome se radi te se nadaju da će to učiniti uskoro.

Počinitelj bi mogao dobiti kaznu zatvora od 6 mjeseci do pet godina. 

Kod osumnjičenog pronašli i plinski pištolj

- Pronađena je veća količina pirotehničkih sredstava, 25 raketa i dimnih bombi kakve se koriste u navijački neredima. Vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić" u Zagrebu utvrđeno je kako je jedno od ovakvih pirotehničkih sredstava uzrokovalo požar u automobilu. Također, u prostorijama koje osumnjičenik koristi pronađen je i jedan plinski pištolj, kazao je Žodan. 

Foto: mup.hr

BUGARI PROVOCIRALI? Napali bugarske navijače usred Zadra i zapalili im automobil

Kazao je i kako ovi rekviziti nisu zabranjeni kada se koriste u legalne svrhe, za obavještavanje na moru i u drugim situacijama, ali je njihova zloporaba zabranjena. 

Foto: mup.hr

Vlasnik vozila moći će podnijeti zahtjev za naknadu štete ako se utvrdi počiniteljeva odgovornost.

Komentari (40)
  • I tako kazete...auto izgorio do temelja..

    28. 5. 2018,   14:51
  • Od srca mu želim maksimalnu kaznu za primjer ostalima...

    28. 5. 2018,   14:46
  • a di ce mu ovaj platiti nema dana staza. ne moze sebi kiflu priustiti

    28. 5. 2018,   15:13