Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zlostavljaču oduzeli pse, video je nastao prije dvije godine

None Foto: Screenshot/Facebook

B. O. (62) iz Muća bit će kazneno prijavljen zbog zlostavljanja pasa. Izbacili su ga iz lovačkog društva, a psi koje nije ni cijepio zbrinuti su u skloništu

Veterinarska inspekcija oduzela je pse Boži O. (62), bivšem članu Lovačkog društva Muć, koji je životinje okrutno zlostavljao, zbog čega je priveden i ispitan u solinskoj policijskoj postaji.

Muškarac je priveden nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka zlostavljanja pasa. U slučaj je uključena i zadarska policija jer je zlostavljanje pasa snimljeno u listopadu 2016. godine na području Golubića u Zadarskoj županiji.

GLUME POLICIJU Zaštitnici životinja presreli su muškarca koji je premlatio pse

To nam je potvrdio Elis Žodana, glasnogovornik PU zadarske.

- Kriminalistička obrada nad 62-godišnjakom vrši se zbog sumnje u kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, i to u suradnji između PP-a Obrovac i PP-a Solin - rekao nam je Žodan. Iz splitske policije su nam potvrdili kako je osumnjičeni muškarac proveo noć u solinskoj postaji, gdje je dao izjavu inspektorima. Obrada još nije dovršena. Jučer ujutro je u mjesto Postinje Donje, gdje 62-godišnjak stanuje, stigla i veterinarska inspekcija. Dok je policija osiguravala kuću Bože O., on nije bio raspoložen za izjave. Rezultate inspekcijskog nadzora potvrdilo nam je Ministarstvo poljoprivrede.

- U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije i za sada možemo reći kako su psi oduzeti te smješteni u odobreno sklonište jer nisu cijepljeni ni čipirani i zbog toga će biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu. Zbog snimke iz 2016. bit će podnesena kaznena prijava - odmah su nam odgovorili iz Ministarstva poljoprivrede.

Susjedi i poznanici Bože O. pokušavaju ga opravdati. Kažu kako je od mirovine od 2000 kuna najmanje pola trošio na pse i kako “životinje moraju znati tko je gazda”.

Međutim, gotovo svi se redom slažu da je zlostavljanje na snimci pretjerano, predugo traje i jednostavno je presurovo.

Ilija Veić, predsjednik Lovačkog društva Muć, jučer je sazvao Izvršni odbor društva i isključio Božu iz društva.

- Nsam mogao pogledati snimku do kraja koliko sam bio užasnut - kaže Ilija Veić dodajući kako ovaj slučaj baca ljagu na sve lovce koji to ne zaslužuju, jer se zimi i ljeti brinu za divlje životinje, dok su njegovi psi dio obitelji. Identično razmišlja i Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Identično razmišlja Mladen Balić, predsjednik lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

“Ovo je jedna pljuska svim nama, ne samo kao lovcima nego građanima, kako se odnosi prema životinjama. Obavijestili smo udrugu, a mi ćemo ga isključiti iz svih naših organizacija. Nadamo se da će se postupak provesti i sankcionirati, to nije ogledalo niti lovca niti građana, to je zvjerstvo. Čovjek može biti ljut, reagirati i na drugog čovjeka, ali toliko vremenski iskaljivati bijes na dva pasa, i to na koji način, to je katastrofa.”
 

Komentari (118)
  • Susjedi ga brane jer je to isti mentalitet, to je tamo "normalno"

    22. 11. 2018,   17:23
  • Ok, isključen je iz lovačkog društva. Mene također zanima hoće li mu biti oduzeta dozvola za oružje, kao i samo oružje? Osoba s ovakvim ispadima ne bi smjela imati pristup, kamo li posjedovati vatreno oružje.

    22. 11. 2018,   17:20
  • Iz Muća? Znači mućko djubre.

    22. 11. 2018,   17:19