Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ako imate informacije o ovoj osobi, javite se policiji na 192'

Dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju RH

Bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

Foto: screenshot/mup.hr

"Stigao je zahtjev u Interpol", rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH.

Medjugorje Mamic MORA U ZATVOR Pobjegao je u BiH: Osječki sud raspisao tjeralicu za Mamićem

Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

'OD KUD VAM TO DA MI JE PRIJATELJ?' Grabar Kitarović o Mamiću: "Nisam ga vidjela tri godine"

U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija 'nije ovlaštena davati informacije' o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti 'hrvatskim nadležnim vlastima'.

OGLASIO SE I MLAĐI BRAT Zoran Mamić: 'Potpuno sam nevin i sigurno ću to dokazati!'

Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog. Uz njegovu fotografiju u osobne podatke, policija je objavila napomenu svima koji imaju bilo kakve informacije o osobi s tjeralice, da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

Komentari (306)
  • Dakle ništa od toga. Dobar dan. Dali imate BiH državljanstvo....imam...dali se protivite izručenju....protivim Doviđenja Doviđenja

    13. 6. 2018,   16:26
  • Bitno je da on moze kako hoce. Pise da ce se izjasnit o drzavljanstvu i protivi li se izrucenju hahahaha koja komedija. Kad objavite ovako sta minimum 100 hrvata pakira kofere hahaha

    13. 6. 2018,   16:26
  • Drugim rijecima: Stavite mu soli na rep.

    13. 6. 2018,   16:26