Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog onečišćenja: Privremeno zabranili kupanje na Bundeku

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro"

Na sve tri plaže jezera Bundek utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje zbog povećane granične vrijednosti mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka pa je na snazi privremena zabrana kupanja, priopćio je u utorak Gradski ured za zdravstvo.

Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka, navode iz Ureda.

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro". 

Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nastavit će provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek svaka dva tjedna, kako je i propisano. Rezultate analize objavljivat će na službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

Voda na jezeru Jarun zadovoljavajuće je kvalitete i prikladna je za kupanje.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (17)
  • Bundek nije uopce za kupanje....a ni Jarun nije daleko

    23. 7. 2019,   16:16
  • Bundek je bio dobar za kupanje davno prije kad smo se mi kao klinci tamo kupali. Tada je jos bio prava soderica sa prirodnim prociscivanjem, na dni je bio soder i na 'divljim plazama.. Kad su ga ''uredjivali'' onda su to unistili. ''Kultivirali '' su plaze, na dnu je mulj, pa i kad je voda, recimo, ispravna toliko je ruzna da se n bi kupala ni u ludilu...

    23. 7. 2019,   17:05
  • Pa tko se jos kupa u toj bari majke ti eventualno koji cucak

    23. 7. 2019,   16:08