Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Privremeni ured: Predsjednice, a koliko će to nas sve koštati?

None Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Stolovanje Ureda predsjednice Grabar Kitarović u Splitu približava se kraju, ali podatak koliko je njegovo izmještanje stajalo porezne obveznike nije poznat

Stolovanje Ureda predsjednice u Splitu približava se kraju, ali podatak koliko je njegovo izmještanje stajalo porezne obveznike nije poznat.

Ista situacija je i s brojem ljudi koji čine delegaciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. U Uredu kažu kako će se brojka znati tek kad se svi vrate u Zagreb.

Za razliku od predsjednice koja noći u vojnom objektu u Lori, njezini savjetnici, s obzirom na to da su uglavnom iz Splitsko-dalmatinske županije, spavaju u svojim obiteljskim kućama.

Glasnogovornik predsjednice Luka Đurić rekao je da su se svi dužnosnici iz Ureda predsjednice odrekli dnevnica kad su u pitanju službena putovanja u Hrvatskoj pa ta stavka neće ići na teret poreznih obveznika. Kad je riječ o osiguranju predsjednice države, ono je u nadležnosti MUP-a te nam nisu mogli odgovoriti hoće li dobiti dnevnice za boravak u Splitu. Navode da dodatnog osiguranja nema. Za osiguranje Lore brine se vojska, dok zgrada županije, u kojoj je smješten privremeni Ured predsjednice, ima svoje osiguranje i nije bilo potrebe za dodatnim angažmanom. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koristi Ured zamjenika Splitsko-dalmatinskog župana, a na raspolaganju joj je i njegova tajnica.

Nema koristi od lijepljenja pločica ili vožnje trajekta!

Predsjednica se natječe za titulu demagoga broj jedan i troši novac građana ne bi li se svidjela narodu, ustvrdio je zastupnik Branko Vukšić:

- Preskupo je da loše lijepi pločice ili vozi trajekt. Narod od toga nema koristi, a stvara loš dojam da svi mogu i trebaju raditi sve te biti diletanti u svemu.

Komentari (654)
  • Tek onog dana dok Hrvatska bude imala "normalne" & "objektivne" medije bude i država "normalna & po zapadnim standardima demokratska" ;-)

    14. 8. 2015,   17:19
  • Pola mandata trazi ured...Ucinkovita presjednca

    14. 8. 2015,   17:06
  • Gospođa je obečavala štednju kada postane predsjednica međutim nije prestala skitati bezkorisno i još uvjek nije svjesna da nema nikakve ovlasti, da je obični fikus.

    14. 8. 2015,   17:56