Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prizori koji su šokirali svijet: Ostavili dijete jer je 'vještac'

None Foto: Anja Ringgren Loven/Facebook 8

Potresne fotografije izgladnjelog i napuštenog dječaka (2) iz Nigerije koje je na svom Facebook profilu objavila danska volonterka Anja Ringgren Loven zgrozile su javnost

Potresne fotografije izgladnjelog i napuštenog dječaka (2) iz Nigerije koje je na svom Facebook profilu objavila danska volonterka Anja Ringgren Loven, zgrozile su javnost.

Loven, koja živi u Africi i pomaže napuštenoj djeci, pronašla je dječaka dok je sam lutao ulicom, potpuno gol i gladan. Preživljavao je od ostataka hrane koje su mu osam mjeseci dobacivali prolaznici. Kad su ga pronašli, bio je u teškom stanju, pothranjen, gol i pun glista. Dankinja mu je dala vode i dezorijentiranog mališana zamotala u deku te ga odvela na liječenje u bolnicu.

 

 

Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Sunday, January 31, 2016
 
 

Dječak, kojeg su nazvali Hope (Nada), u bolnici je dobio tretman protiv parazita i transfuziju krvi kako bi ojačao. Sada mu je stanje stabilno, počeo je sam uzimati hranu i dobro reagirati na lijekove.

- Danas je prvi puta sam sjeo, čak nam se i nasmijao. Također, počeo se igrati s mojim sinom. To je jak mali dječak - kazala je humanitarka.

 

 

Hvis der er nogen der kan få lille Hope til at smile så er det David Jr. ! 󾌸󾌸󾌸 Vi er lige kommet tilbage fra sygehuset...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Saturday, February 6, 2016

Posebno je šokantna činjenica da dječak nije siroče nego ga je obitelj napustila zbog praznovjerja, jer su mislili da je vještac.

- Tisuće djece proglašavaju vješticama. Svega smo se nagledali - djece koja su mučena, uplašena, ubijena - napisala je Dankinja na svojem Facebook profilu.

Loven je uputila apel javnosti da joj pomognu s donacijama kako bi dječaku omogućili liječenje i oporavak. Ganuti dječakovim sudbinom, tisuće ljudi se odazvalo i u samo nekoliko dana prikupili su dva milijuna dolara.

- S novcem koji smo prikupili, Hopeu ćemo pružiti najbolju moguću skrb te izgraditi bolnicu za djecu poput njega - poručila je.

Komentari (64)
  • Strasno. Tim africkim drzavama na zalost ne moze pomoc donacija hrane, hrana se brzo pojede. Njima treba donirat kondome i pomoc u edukaciji. To je totalno drugaciji mindset ljudi, nemaju za odgojit jedno dijete, a napravit ce ih 10, ljudski zivot nista ne vrijedi. S konstantnim donacijama, bez edukacije i velikim stranim kompanijama Afrika nece nikada postat samoodrziva. Ovo sto danas radimo sa donacijama ne radimo zbog njih, nego da se sami osjecamo bolje. Konstantnim donacijama im ne pomazemo, vec ih samo cinimo ovisnima o nama. Donacije odjece su npr unistile Kenijsku tekstilnu industriju.

    16. 2. 2016,   11:54
  • jadan mališan.....i svaka čast ovakvim ljudima kao što je anja....da ih je barem više

    16. 2. 2016,   12:06
  • Jadno djetešce. Dokaz da je svijet pun primitivaca. Želim mu dug i sretan život nakon ovog pakla što je proživio

    16. 2. 2016,   11:56