Obavijesti

News

Komentari 64

Prizori koji su šokirali svijet: Ostavili dijete jer je 'vještac'

Prizori koji su šokirali svijet: Ostavili dijete jer je 'vještac'
8

Potresne fotografije izgladnjelog i napuštenog dječaka (2) iz Nigerije koje je na svom Facebook profilu objavila danska volonterka Anja Ringgren Loven zgrozile su javnost

VIDEO

Potresne fotografije izgladnjelog i napuštenog dječaka (2) iz Nigerije koje je na svom Facebook profilu objavila danska volonterka Anja Ringgren Loven, zgrozile su javnost.

Loven, koja živi u Africi i pomaže napuštenoj djeci, pronašla je dječaka dok je sam lutao ulicom, potpuno gol i gladan. Preživljavao je od ostataka hrane koje su mu osam mjeseci dobacivali prolaznici. Kad su ga pronašli, bio je u teškom stanju, pothranjen, gol i pun glista. Dankinja mu je dala vode i dezorijentiranog mališana zamotala u deku te ga odvela na liječenje u bolnicu.

 

 

Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Sunday, January 31, 2016
 
 

Dječak, kojeg su nazvali Hope (Nada), u bolnici je dobio tretman protiv parazita i transfuziju krvi kako bi ojačao. Sada mu je stanje stabilno, počeo je sam uzimati hranu i dobro reagirati na lijekove.

- Danas je prvi puta sam sjeo, čak nam se i nasmijao. Također, počeo se igrati s mojim sinom. To je jak mali dječak - kazala je humanitarka.

 

 

Hvis der er nogen der kan få lille Hope til at smile så er det David Jr. ! 󾌸󾌸󾌸 Vi er lige kommet tilbage fra sygehuset...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Saturday, February 6, 2016

Posebno je šokantna činjenica da dječak nije siroče nego ga je obitelj napustila zbog praznovjerja, jer su mislili da je vještac.

- Tisuće djece proglašavaju vješticama. Svega smo se nagledali - djece koja su mučena, uplašena, ubijena - napisala je Dankinja na svojem Facebook profilu.

Loven je uputila apel javnosti da joj pomognu s donacijama kako bi dječaku omogućili liječenje i oporavak. Ganuti dječakovim sudbinom, tisuće ljudi se odazvalo i u samo nekoliko dana prikupili su dva milijuna dolara.

- S novcem koji smo prikupili, Hopeu ćemo pružiti najbolju moguću skrb te izgraditi bolnicu za djecu poput njega - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca