Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karlovac probudila eksplozija: Profesionalci odradili pljačku?

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 6

Pljačka u Karlovcu: Dozirali su eksplozivnu tvar kako bi otvorili metalno kućište aparata. Zanimljivo, u eksploziji nije popucalo niti jedno staklo stijene niti vrata uz koja je ugrađen

Probudila me snažna eksplozija, pomislio sam da je sudar, no kada sam izišao van čuo se alarm. Vidio sam da je u eksploziji uništen bankomat, nikoga nije bilo, a policija je došla vrlo brzo, rekao nam je stanovnik Dubovca, karlovačke gradske četvrti u kojoj je noću na petak oko 2.30 sata odjeknula snažna eksplozija na bankomatu Karlovačke banke koji se nalazi u izlogu trgovine.

POGLEDAJTE VIDEO: Dramatična snimka trenutka pljačke

 

Na mjestu događaja je vidljivo da je eksplozija uništila kućište bakomata, a iz policije do završetka očevida nisu željeli otkriti jesu li počinitelji uspjeli doći do kazeta s novcem te, ako jesu, koliko su otuđili

POGLEDAJTE VIDEO:

Policija je jutros izvijestila tek da su u 2.39 sati zaprimili dojavu građana da je došlo do eksplozije i oštećenja bankomata prilikom čega je nastala materijalna šteta, te da nema ozlijeđenih osoba. S očevidom se na mjestu događaja započelo u petak ujutro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Voditelj poslovnice nije htio komentirati pljačku, tek je rekao da je u noći obaviješten o ekploziji bankomata, što ga je iznenadilo kao i ostale Karlovčane jer ovakav način pljačke u Karlovcu još nije viđen, te da zbog toga do daljnjega ne mogu raditi.

EKSPLOZIJA U KARLOVCU Lopovi digli bankomat u zrak i odnijeli ga zajedno s novcem

Riječ je o profesionalcima: Pažljivo su dozirali eksplozivnu tvar

Da je riječ o profesionalcima upućuje činjenica da su počinitelji dozirali eksplozivnu tvar koja je oštetila tek metalno kućište aparata. Njegovi dijelovi rasuti su diljem parkirališta, a zanimljivo je da u eksploziji nije popucalo niti jedno staklo stijene niti vrata uz koja je ugrađen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pljačka u Karlovcu

Eksplozija u Karlovcu: Lopovi digli bankomat u zrak i odnijeli ga zajedno s novcem Više na http://bit.ly/2GC6RND Reporterka: Andreja Thomas

Objavljuje 24sata u 30. ožujka 2018

Jučer se nije moglo doznati jesu li počinitelji, kao u drugim sličnim slučajevima u Hrvatskoj, eksploziju izazvali upuhivanjem eksplozivne plinske smjese u kučište bankomata ili na neki drugi način. Inače je s druge strane ulaza na isti način ugrađen i bankomat druge banke, a on je ostao netaknut.

Policija na mjestu događaja vrši očevid te provodi kriminalističku istragu u cilju utvrđivanja počinitelja.

Komentari (49)
  • Profesionalci sjede u saboru. :D

    30. 3. 2018,   12:05
  • Shvaćam dečke hebeno je to kad zaboraviš pin a lova ti hitno treba

    30. 3. 2018,   12:30
  • Neka, neka! Samo naprijed! Tko god da je neka je! Ako drzava moze krast narod vec 25 godina, onda neka im se malo vrati!

    30. 3. 2018,   13:21