Obavijesti

News

Komentari 11

Proces: Odbili zahtjev Vinki Cetinski za izuzećem suda

Proces: Odbili zahtjev Vinki Cetinski za izuzećem suda
3

Sudac Zdravko Garić je za utorak 5. travnja zakazao glavnu raspravu. Zanimljivo je da je sudac zakazao 44 rasprave u nizu koje će trajati do sredine listopada

VIDEO

Lani krajem studenog na pulskom Županijskom sudu odgođeno je suđenje Cetinskima s još devetero optuženih. Na samom početku suđenja odvjetnik prvooptužene Vinke Cetinski kojem se pridružila odvjetnica trećeoptužene Romine Hrvatin su zatražili izuzeće suca Zdravka Garića ali i svih sudaca Županijskog suda u Puli kao i predsjednika Izstoka Krbeca jer je supruga pulskog državnog odvjetnika Eddyja Putigne istražna sutkinja suda u Puli.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske odbacio je zahtjev prvooptužene Vinke Cetinski i trećeoptužene Romine Hrvatin za izuzećem predsjednika Županijskog suda u Puli Izstoka Krbeca kao nedopušten, a iz razloga što predsjednik suda ne odlučuje kao sudac u tom predmetu – kaže glasnogovornica Županijskog suda u Puli Edvina Draguzet Suevich.

Nakon odluke Vrhovnog suda, predsjednik Županijskog suda u Puli je krajem siječnja odbio njihov zahtjev za izuzećem suca Zdravka Garića koji im sudi, a odbačen je i zahtjev za izuzećem svih drugih sudaca Županijskog suda u Puli pa će suđenje „klanu“ Cetinski opet krenuti ispočetka.

Ovakva odluka se očekivala jer to nisu bili razlozi za izuzećem sudaca. Ovakvim manevrom Vinka Cetinski i neki drugi samo „kupuju“ vrijeme – pojašnjava branitelj jednog od optuženika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sudac Zdravko Garić je za utorak 5. travnja zakazao glavnu raspravu. Zanimljivo je da je sudac zakazao 44 rasprave u nizu koje će trajati do sredine listopada što je znak da se radi o jednom od složenijih sudovanja.

Vinka i Mirko Cetinski iz Rovinja, sin im Matteo uz još desetak suokrivljenika će u travnju ponovo sjesti na optuženičku klupu. Sudi im se zbog „mutnih poslova“ u aferi teškoj vrtoglavih 11 milijuna eura na štetu jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara. Za pranje novca i zlouporabu položaja i ovlasti Županijsko državno odvjetništvo u Puli je optužilo Vinku i Mirka Cetinski s još devetero pomagača među kojima je, uz sina im, i jedan rovinjski odvjetnik. Tereti ih se da su tijekom 2007., 2008., i 2009. godine u Rovinju kako bi se okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dva trgovačka društva u vlasništvu Končara određivali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti. Novac su potom radi prikrivanja izvora „prali“ i  ulagali, preuzimali, prenosili u bankarskom, novčarskom i drugom poslovanju. 

Prema drugoj optužnici Vinku i Mirka Cetinskog te porečkog poduzetnika Dragu Radolovića terete za pranje novca na štetu Končarevih tvrtki.

Cetinski, čija je imovina s brojnim bankovnim računima blokirana, do sada su sve optužbe negirali tvrdeći da je to sve pravosudna farsa koja nema premca u Hrvatskoj te da su žrtve Končarevog novca i politike.

Osim ponovo zakazanog sudskog procesa u Puli supružnike Vinku i Mirka Cetinskog čeka još jedna teška optužba, ona riječkog USKOK-a da su uz pomoć dvoje riječkih poreznika oprali nekoliko milijuna eura. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag