Obavijesti

Promo sadržaj

Procvat obrta u Zagrebačkoj županiji, a najavljeni novi poticaji

Procvat obrta u Zagrebačkoj županiji, a najavljeni novi poticaji
6

Na svečanosti obilježavanja 24. Dana Obrtničke komore Zagreb iznesene činjenice o stanju obrtništva

VIDEO

"Obrtništvo u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost, što se može zaključiti iz činjenice da su Grad Zagreb kao i Zagrebačka županija zabilježile značajan porast. Nakon osam godina prvi put smo prešli 20 tisuća članova, a u posljednje dvije godine otvoreno je dvije tisuće novih obrta.  Nadamo se da ćemo do kraja godine imati više od 22 tisuće kolega", rekao je dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb na Svečanoj sjednici u povodu obilježavanja 24. Dana Obrtničke komore Zagreb održanoj 13. Ožujka u Zagrebu. Na svečanoj sjednici okupili su se predsjednici područnih obrtničkih komora, gradonačelnici, stručnjaci i ravnatelji škola Zagrebačke županije, a dodijeljene su i nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima i pojedincima te institucijama zaslužnim za razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Najavljeno otvaranje prvog pravog craft shopa u Hrvatskoj

U okviru sjednice predstavljena je kartica za program pogodnosti Artifex, kojeg je Obrtnička komora Zagreb pokrenula kako bi svojim članovima olakšala poslovanje kroz razne popuste. 

"U taj projekt uključeno je više od 100 kompanija, a riječ je o još jednom koraku kojeg smo poduzeli za dobrobit naših kolega", poručio je Šabić te najavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Otvaramo prvi craft shop u Hrvatskoj, ovdje u našim prostorijama, u kojem će naše kolege s područja grada i županije moći prezentirati i prodavati svoje proizvode."

Za 2019. Grad Zagreb predvidio je 55 milijuna kuna za potporu obrtnicima

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić rekla je da Grad Zagreb već godinama pruža veliku potporu obrtnicima. -Za 2019. godinu u gradskom proračunu je predviđeno 55 milijuna kuna za poticanje poduzetništva i obrta. U zadnjih deset godina Grad Zagreb je dao 100 milijuna kuna za različite mjere poticaja. Čestitam našim partnerima i prijateljima ovaj dan jer Zagreb se razvija sa svojim obrtnicima i obrtnici s njim, razvijajući održivo, konkurentnije i bolje društvo-, istaknula je Majić. 

Na sjednici su dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima i pojedincima te institucijama zaslužnim za razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. 

Zlatnu statuu osvojili su Zdenko Šember iz Udruženja obrtnika Jastrebarsko i Rudolf Puntarić iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba. 

Zlatna plaketa pripala je Spomenki Fabijančić iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba, Mirku Mađarčeviću iz Udruženja obrtnika Sesvete, Miroslavu Stančeriću iz Udruženja obrtnika Dugo Selo i Miljenku Trkešu iz Udruženja obrtnika Samobor. 

Gradonačelniku Svete Nedjelje nagrada Zlatni krug zbog ukidanja prireza od 6% za ugostitelje

Prema riječima gradonačelnika Svete Nedelje Darija Zurovca, dobitnika priznanja Zlatni krug, ovo priznanje zaista puno znači, budući da dolazi od vrijednih obrtnika. "Ukidanjem  nameta i svim ostalim aktivnostima koje su u našoj ingerenciji, kao političari trudimo se obrtnicima olakšati poslovanje i opterećivati ih što manje, kako bi mogli što više i bolje raditi",poručio je Zurovec. Podsjetimo, upravo je Sveta Nedjelja ukinula prirez od šest posto na potrošnju u ugostiteljstvu i komunalnu naknadu za hotele, kampove i apartmanska naselja. 

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, također dobitnik priznanja Zlatni krug, istaknuo je pak da Dugo Selo snažno podupire napore obrtnika i svih onih koji žele ostati u Hrvatskoj, raditi i baviti se obrtništvom. "Obrtništvo je osnova rada i života, obitelji i zajedništva", rekao je. 

Uz Zurovca i Paniana, Zlatni krug dobili su i Grad Zagreb, Zagrebačka županija, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, voditeljica ureda za poduzetništvo Grada Velike Gorice, OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Augusta Augustinčića te Srednja elektrostrojarska obrtnička škola. 

U okviru svečanosti potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje s Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Krško, dugogodišnjim poslovnim partnerom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince