Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

‘Prodajem pušku i uz nju poklanjam čak 700 metaka...’

None Foto: Privatni album

ZAOSTALOG ORUŽJA JOŠ IMA: ‘Manje oružja, manje tragedija’ naziv je akcije policije koja poziva sve da dragovoljno predaju nelegalno oružje. Ako ga sami predaju, neće ih prijaviti

Internetske oglasnike svakodnevno posjećuju ljudi koji se pokušavaju riješiti stvari. S trendom je narasla ponuda koja se nekad doslovno graniči s legalnim. Tako muškarac prodaje svoju Sig Sauer SG550 poluatomatsku pušku koju civili ne bi smjeli imati.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Radi se o vrhunskoj puški koju koristi profesionalna vojska diljem svijeta. Puška je korištena u domovinskom ratu - napisao je u oglasu najvjerojatnije njezin vlasnik. Za nju traži 13.000 kuna, a kupac će uz nju dobiti set za održavanje, 700 metaka i optički ciljnik Zeiss Diavari. Osim novca, moguća je zamjena za motocikl. Napomenuo je kako ju je moguće kupiti samo ako kupac posjeduje valjanu nabavnu dozvolu. Kako držanje ovakve puške inače nije legalno, moguće je da vlasnik za nju ima sportsku dozvolu te je koristi na natjecanjima. Unatoč tome, policija je prema ovakvoj vrsti oružja neumoljiva te bi mogla zabraniti prodaju.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Oružje navedenih karakteristika, temeljem Zakona o oružju, svrstava se u oružje kategorije A - zabranjeno vatreno oružje. Slijedom navedenog, izvješćujemo Vas da će ovo Ministarstvo, ako utvrdi da je oružje registrirano, poduzeti sve potrebne mjere i radnje radi oduzimanja navedenog oružja te sprečavanja njegove prodaje - kažu u MUP-u. Ove godine zaplijenili su 72 komada oružja te kategorije i više od 71 kilograma eksploziva.     

Komentari (46)
  • Tesko je biti pristran kada je oruzje u pitanju. Sto je cetiri dana vjezbe u vojsci i bez puske i municije kod kuce i sto je puska kod kuce s municijom bez obuke ako te netko napadne u nekom trenutku? U svakom slucaju mogu tvrditi ovo. Ako ga posjeduje budala, radit ce njim probleme u miru a zlocine u ratu.

    2. 8. 2017,   19:40
  • inace ako te drzava ne moze stititi, treba ti omoguciti da samog sebe zastitis pa cime god treba. u svicarskoj je velik postotak oruzja po domacinstvu ali to je stvar aktivne obrane a oni opet imaju drugaciji mentalitet od nas jer nece zloupotrebit to oruzje.

    2. 8. 2017,   19:30
  • A sto je tu ilegalno? Radi se o poluatomatskoj verziji i svaki lovac ili strijelac ju moze imati. Malo proucite prije nego sto od neceg napravite "senzaciju"...

    2. 8. 2017,   21:27