Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prodajemo sina za 230 kuna. U dobrom je stanju, ali hrđav'

None Foto: Twitter 2

Objava je bila u skupini igračaka, a adresa za pokupiti dječaka je grad Darwin u Australiji. Korisnici su ostali u šoku kada su pročitali oglas i sve odmah prijavili

Šokantan oglas osvanuo je na australskoj stranici za oglašavanje Gumtree. Netko je za 50 australskih dolara, oko 230 kuna, htio prodati svog sina. 

- Dijete za prodaju. Možemo ga dostaviti ili ga vi pokupite. Muški spol - piše u oglasu. Dodali su i da je u 'dobrom stanju, malo hrđe, ali radi glatko'. 

Objava je bila u skupini igračaka, a adresa za pokupiti dječaka je grad Darwin u Australiji. Korisnici su ostali u šoku kada su pročitali oglas i sve odmah prijavili. 

- Možeš pronaći svakakve čudne stvari, ali nisam očekivala nabasati na dječaka za prodaju - rekla je jedna od korisnica Mirroru. Pod uvjetima korištenja stranice Gumtree jasno stoji kako nije dozvoljeno prodavati 'krv, tjelesne izlučevine i dijelove tijela', kao i da se ne smiju oglašavati prodaje ili posvajanja djece. 

Foto: Twitter

Iz tvrtke Gumtree izjavili su za strane medije da 'takve oglase' neće tolerirati na platformi. 

- Oslanjamo se na povratne informacije naših korsnika kako bi platforma bila sigurna. Ne toleriramo ovakve oglase. Proveli smo nekoliko mjera kako se takve stvari više ne bi pojavljivale na našoj stranici i blisko surađujemo s predstavnicima vlasti - priopćili su te pozvali sve pripadnike svoje zajednice da takve stvari prijavljuju. 

I dok neki tvrde da se radi ili o frustriranom roditelju koji je htio nešto dokazati svom djetetu ili običnoj šali, drugi smatraju kako ovakvi oglasi mogu biti korak prema nečemu zloglasnijem. 

Komentari (7)
  • Obična šala. Čak već i otrcana, već viđeno.

    9. 7. 2019,   23:20
  • Vjerojatno najobičniji zahebancija... brača se posvađala malo, pa brat stavio oglas. Ali ipak je u redu da se sve uredno provjeri... nikad ne znaš...

    10. 7. 2019,   08:44
  • Šala a vijest? kao ono: pro, zenu redovno servisiranu sa malom kilometrazom, ocuvanu garancija do kapije; svom muzu zelim ugodan provod u svatovima pjesmom, da bog da te voda odnijela ha ha ha!

    10. 7. 2019,   05:38