Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodali je s pet godina, deset godina živjela kao Pepeljuga

Neimenovana djevojčica, danas 18-godišnjakinja, bila je robinja britanskom paru za koje je mislila da su joj roditelji. Oni su je nakon pet godina služenja, prodali dalje

Djevojčica iz Nigerije mislila je kako su mučitelji njezini roditelji iako joj nije bilo jasno zašto joj ne kupuju igračke ni ne šalju u školu kao drugi. Tukli su je kuhačom ili papučama ako se kuća nije sjajila, piše Daily Mail. Nije smjela jesti s članovima obitelji, a 'tata' ju je jednostavno ignorirao'. Ako bi netko pitao, žena je govorila da joj je kćer jer ionako nikada nije smjela sama izlaziti iz kuće. 

Prodali su je kao petogodišnjakinju u Veliku Britaniju i koristili je kao sluškinju. Djevojčica se ne sjeća ničega od života iz Afrike. Nakon pet godina poslali su je da radi u drugu obitelj, a pet godina kasnije, djevojčica se spakirala i pobjegla. Nije više mogla biti robinja. Nekoliko dana preživljavala je na ulici. 

Žena ju je našla kako spava u telefonskoj govornici i pozvala policiju. Nije bila sigurna ni kada joj je rođendan. Slučajno je pronašla dnevnik u kojem je pisalo da je rođena 17. veljače 1993. godine.

Policajci su je opisali kao 'uplašenog zeku'. Za slučaj se saznalo nakon što je djevojčica konačno pobjegla. Sada sud odlučuje ima li pravo na pomoć države. Prije tri godine su joj odbili. Iako je navršila 18 godina, do 21. ima pravo na pomoć.

Carolyn Hamilton iz Centra za socijalnu skrb kaže kako joj nije jasno kako je djevojčica neopaženo živjela u Engleskoj 10 godina. Nije išla u školu, nije imala svog liječnika.

- Sada konačno ima priliku da stavi prošlost iza sebe i počne živjeti - rekla je Hamilton.

Komentari (37)
  • Da je kojim slučajem ovo u Hrvatskoj,sada bi Englezi odmah blokirali par poglavlja i tražili nekakav monitoring na ljudska prava i sl."Sranja" ima svugdje,samo zavisi tko "serucka".

    17. 6. 2011,   23:10
  • Sada sud odlučuje ima li pravo na pomoć države".--glavno da su Britanci 2.najveći borci za ljudska prava! nek 2-3 puta manje jednim avionom prelete npr. Libiju,imaju samo na gorivu uštede da ovo "djete" živi godinu dana ko čovjek. !Ali o čem pričamo najteže jo očistit ispred svojih vrata.

    17. 6. 2011,   23:15
  • Prestrašno kakvih ljudi ima... Jadna cura!

    17. 6. 2011,   23:09