Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodali vlastite bebe kako bi kamatarima otplatili dugove

None Foto: REUTERS/PIXSELL 2

Nezaposleni par iz Kine svoje je dvoje djece, djevojčicu i dječaka, prodao za ukupno 120 tisuća yuana (118,5 tisuća kuna). Bebe su prodane u dvije različite obitelji

Par iz Chifenga u kineskoj autonomnoj regiji Unutarnja Mongolija, smislio je očajnički plan za zaraditi novac kako bi otplatili ogroman dug koji su napravili posuđujući novac od online lihvarske platforme, prenosi Daily Mail.

Svoje blizance, tada stare tek dva mjeseca prodali su za 60 tisuća yuana (59 tisuća kuna), dvjema obiteljima u susjednoj provinciji Hebei, udaljenih 800 kilometara od roditelja. Kupce su pronašli preko QQ aplikacije za instant messaging, sličnoj WhatsAppu. Obitelj koja je kupila dječaka bezuspješno je pokušavala 8 godina dobiti vlastito dijete. Žena koja je kupila djevojčicu rekla je da je to učinila jer je usamljena otkad je njen sin odrastao i otišao od kuće.

Policija je u prosincu dobila dojavu o trgovanju djecom. Nakon istrage, krajem siječnja locirali su i priveli oca u lokalnom karaoke baru, a majku u jednom motelu. Par je priznao da su blizance prodali u studenom 2017. 

- Dugovali smo toliko novca. Nismo imali nikakvih prihoda... Nismo mogli ni od kuda posuditi novac, niti si priuštiti njihovo odgajanje... Etički gledano učinio sam užasnu stvar. Povrijedio sam i sebe i druge. Iznevjerio sam svoju djecu." - izjavio je otac.

- Stvarno nismo imali izbora. Znam da je to bilo pogrešno. Ali u isto vrijeme, bebe barem neće patiti s nama. - rekla je njihova majka.

Otac djece je u pritvoru zbog trgovine djecom, dok je ostalo troje umiješanih pušteno uz jamčevinu.

Djeca su na kraju vraćena pod skrbništvo njihove biološke majke

- Nadam se da će se njegovi roditelji bolje brinuti za njega. - zaključila je jecajući žena iz obitelji koja je bila kupila dječaka. 

Komentari (2)
  • Di ide ovaj svijet. Tu se cijela zemlja ujedini da pomogne malom andelu iz Rijeke i sve bi dali da ozdravi a tam stoka prodaje djecu. Bolesnici

    30. 3. 2019,   23:31
  • I ja sam svog prodavao ali ga nitko nije htio kupiti

    30. 3. 2019,   23:15