Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodavala je lažne tenisice i na tome zaradila 1,8 milijuna kn

None Foto: PU primorsko goranska 3

Osumnjičena je tenisice na prodaju nudila preko internet stranica, a kupci, kojima je poslala oko šest tisuća paketa, robu su naručivali iz cijele Hrvatske

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad dvoje hrvatskih državljana starosti 27 i 28 godina zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela povreda žiga. Utvrđeno je da je prodajom lažnih marki u razdoblju od 2014. do svibnja 2019. godine pribavljena protupravna materijalna korist u iznosu većem od 1.788.000,00 kuna - rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije predstavnik Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske, Ivica Kostelac.

Policija je također pronašla i predmete povezane s počinjenjem kaznenog djela: prijenosno računalo, tablet,  mobitele, pvc omote pripremljenih pošiljaka tenisica, novac u iznosu od oko 37.000 kuna i raznu dokumentaciju.  

Osim toga oduzeta su i 63 paketa koje je Goranka predala na otpremu, ali isto tako i nekoliko nepreuzetih pošiljaka koje su joj se vratile, a u kojima je bilo ukupno 89 pari tenisica za koje se osnovano sumnja da su krivotvorine gore navedenih marki. 

Osumnjičena je tenisice na prodaju nudila preko internet stranica, a kupci, kojima je poslala oko šest tisuća paketa, robu su naručivali iz cijele Hrvatske.

Osumnjičena je prijavljena  mjerodavnom državnog odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela povreda žiga, a 28-godišnjak za pomaganje.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 

Komentari (91)
  • Preprodaješ lažne tenisice za koje ni ne moraš znati da su lažne i kazne te! Kupiš poljoprivredno zemljište na Braču, pretvoriš ga, kao načelnik, u građevinsku zonu i prodaš po višestruko višoj cijeni, zaradiš kao da si prodao cca 6000 takvih tenisica, i nikom ništa :) wee :)

    2. 7. 2019,   14:19
  • Ovi su barem nešto radili, pakirali slali, vodili evidenciju za razliku od hrvatskih ministara koji prstom ne maknu a na svakom ćošku neki stanovi, kućerine, bazeni, zemljišta u milijunskim vrijednostima.

    2. 7. 2019,   14:30
  • Kušćević je prodavao lažne gaće pa nikom ništa.

    2. 7. 2019,   14:51