Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodavao ga je i neonacistima? Uhitili Hrvata dilera oružjem

Kod uhićenog Hrvata pronašli su pištolje, automatske puške, sačmarice i razno drugo oružje. Uhitili su ga nakon što su agenti od njega kupili jedan pištolj, dvije strojnice...

Austrijska policija uhitila je trgovca oružjem (61) za kojeg tvrde da je iz Hrvatske, piše Der Standard. Pronašli su ga u Štajerskoj, a njegovo uhićenje dovelo je do otkrića još nekoliko trgovaca oružjem u Austriji.

Kod uhićenog Hrvata pronašli su pištolje, automatske puške, sačmarice i razno drugo oružje. Uhitili su ga nakon što su agenti od njega kupili jedan pištolj, dvije strojnice, dvije sačmarice i dvije poluautomatske puške. Uz ilegalnu preprodaju oružja Hrvat je zaradio i prijavu zbog lažnog prebivališta u Austriji.

Prostorije u kojima je uhićen su pretresli, a nakon toga uhitili i još šestero preprodavača s kojima je hrvatski trgovac surađivao. 

Jedan od kupaca oružja od Hrvata bio je i 57-godišnjak. Tijekom pretrage njegove kuće policija je pronašla i zabranjeno oružje poput elektro-šokera i suzavca kao i predmete s nacističkim simbolima. 

Među uhićenima našao se i mladić (23) iz južne Štajerske kojeg se sumnjiči za prodaju pištolja i strojnice.

Komentari (54)
  • Prokleti bili ovi što su djelili šakom i kapom Putovnice i državljanstvo !

    5. 2. 2019,   10:43
  • Zatvorit granicu prema Europi za rvate.

    5. 2. 2019,   11:14
  • Šta je tu čudno? Hrvatska je i sama puna neonacista. Kako drukčije nego svoj svome.

    5. 2. 2019,   10:37