Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesor na Fejsu glumio da je Justin Bieber pa mamio djecu

AUSTRALIJA: Gordon Douglas Chalmers (42) na društvenim mrežama pretvarao se da je popularni pjevač i tako mamio djecu. Profesor prava iz Brisbanea optužen je za skoro 1000 seksualnih prekršaja

Grozno! Tim je izrazom Jon Rouse, detektiv koji je vodio istragu, opisao slučaj. I doista jest, profesor Gordon Douglas Chalmers (42) je mamio djecu deset godina pretvarajući se da je popularni pjevač te pritom iskorištavao maloljetnike diljem svijeta.

Nakon što su američke i njemačke službe obavijestile australsku policiju o sumnjivim online profilima vezanim uz Chalmersa, nje trebalo dugo da ga uhvate. Optužen je krajem prošle godine za posjedovanje materijala koji narušava dječju privatnost te za podvođenje osoba mlađih od 16 godina, prenosi Mirror.

Policiji je tada odbio dati pristup svojim online računima, pa se istraga nastavila na njegovu laptopu. Tamo su došli do šokantnih saznanja: sveučilišni profesor je  još od 2007. pretvarajući se da je Justin Bieber na Facebooku i Skypeu mamio djecu. Policija je pritom potvrdila još šokantnije - u istrazi je pronađena ogromna količina materijala njegovih žrtava.

Sudeći po uključenosti međunarodnih službi, Chalmers je operirao i izvan Australije, a ukupno su ga optužili po 931 točki uključujući silovanje, nedolično ponašanje prema djeci, prikupljanje slika koje narušavaju dječju privatnost te za iskorištavanje društvenih mreža za zavođenje djece.

Ovo je samo jedan u nizu slučaja koji s jedne strane pokazuju ranjivost i naivnost djece na internetu, a s druge njihovu pristupačnost seksualnim prijestupnicima. Suđenje se nastavlja u travnju.

Komentari (6)
  • nevjerojatno koliko pedofila ima u skolstvu...svaki malo neki clanak

    10. 3. 2017,   09:26
  • Kako kad ni malo ne lici na bibera.

    10. 3. 2017,   10:44
  • Nije mu ni malo slican

    10. 3. 2017,   17:15