Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesor napao dvojicu učenika u međimurskoj srednjoj školi?

Profesor je dvojicu 16-godišnjaka, tvrde svjedoci, izbacio sa sata jer su ometali nastavu, a zatim je situacija eskalirala, te ih je navodno obojicu udario. Policija istražuje slučaj

U jednoj srednjoj školi u Međimurju u utorak poslijepodne profesor se navodno sukobio s dvojicom 16-godišnjih učenika. I u školi i u policiji rekli su za emeđimurje da ispituju što se točno dogodilo. 

Kako doznaje emeđimurje, dvojica su učenika u utorak za vrijeme nastave glasno razgovarali i smijali se te ih je profesor odlučio izbaciti sa sata zbog ometanja nastave. No, situacija je tada eskalirala, profesor je navodno jednog učenika, dok je izlazio iz učionice,  gurnuo, uhvatio za vrat i udario po glavi.

Drugog učenika je, tvrde svjedoci, odveo u svoj kabinet gdje je navodno vikao na njega, vrijeđao ga i ošamario.  

Njihovi školski kolege u međuvremenu su od straha zvali policiju koja je ubrzo i stigla u školu te razgovarala s učenicima i profesorom. 
Potvrdili su to i u policiji navodeći da su u utorak poslijepodne dobili anonimnu prijavu građana vezano uz taj slučaj te da provjeravaju navode iz te prijave.  

Istaknuli su i da su o slučaju obavijestili ravnatelja i školsku psihologinju.  

Ravnatelj škole rekao je da još uvijek sve istražuju.

Kako 24sata doznaju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon što je saznala za slučaj ministrica je zatražila očitovanje dvije Agencije te interni izvještaj u Ministarstvu o pokrenutim procedurama vezano za navedeni slučaj.

Komentari (89)
  • prije 30 godina su profesori udarali djecu po turu, hvatali ih za zulufe, davali im packe šibom......i to je bilo najnormalnije, a da neki profesor danas uhvati učenika za zuluf izašao bi na svim portalima i bio kamenovan te označen kao nasilnik.....zašto je to tako, zašto je sve toliko omekanilo?

    5. 12. 2018,   12:12
  • Hmm...ne znam što bih rekao... Ne odobravam nasilje, ali iz iskustva znam da su današnji učenici bahati, bezobrazni i što je najžalosnije - zaštićeni kao lički medvjedi... U moje doba, prije rata, znalo se tko je profesor, a tko učenik. Točno, bilo je uvijek sitne zahebancije s profesorima, spačke i sl, ali više simpatično, nego nasilno... Ovo danas je bezakonje, učenici (a nažalost i njihovi roditelji) rade što hoće, viču, pa čak i tuku profesore..

    5. 12. 2018,   12:25
  • Pa, da su učenici bili normalni, slušali predavanje i bili kulturni, vjerojatno ni profesor ne bi izgubio živce. Vjerojatno su ih tako odgojili roditelji da ne poštuju profesore, ne pokazuju zanimanje za školu, nastavu.....A da li netko vodi brigu o pravu ostalih učenika da nešto nauče, napreduju sa znanjima, da neometano prate nastavu...ili ćemo samo voditi brigu o izgrednicima.....

    5. 12. 2018,   12:10