Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesor je nasrnuo na učenike: Je li to opravdana reakcija?

Komentari (141)
 • Podržavam,djeca su danas užas,divim se profesorima

  6. 12. 2018,   12:14
  • Užas su roditelji koji odgajaju i podržavaju svoju djecu bez obzira bili u pravu ili ne..

   6. 12. 2018,   12:15
  • kizio.....mala ispravka.....roditelji koji NEodgajaju djecu a podržavaju ih još i više kad nisu u pravu....jer ipak su to "anđeli" koji ne lažu i uvijek su u pravu a grozni profesori ih mrze i maltretiraju ....dijele jedinice kad neznaju...zamisli

   6. 12. 2018,   12:28
  • Nisam stavio odgajaju pod navodnike ali da..

   6. 12. 2018,   12:45
  • Ako se diviš profesorima, onda nisi vidio njihov rad na djelu. Ovdje je školski kadar veliki problem, uz naravno malog dripca. Iz aviona se vidi da tu smrdi cijela hijerarhija na uhljebništvo i nerad. U suprotnome do ovoga ne bi ni došlo. HINT: profesor je isprovociran nakon višetjednog maltretiranja učenika. A gdje je tu bio ravnatelj, stručne službe?

   6. 12. 2018,   13:16
  • Ja ne, ima malo profesora. Vecena nazovi profesora je samo sebi bitna niti rade svoj posao kako treba. Kako je moguce uz te profesore, pedagoge psihologe i vjeroucitelje da nam nakon 12 godina skole izlaze polupismeni bezdusni kreteni. Masi njih nije mjesto da rade sa djecom. Cast i isprike izuzecima. A sto se djece tice vecini nije mjesto u skoli jer ih ne zanima i treba ih maknuti iz sustava!

   6. 12. 2018,   14:04
  • Daltondalton, prozivaš profesore kao da su oni jedini i isključivi krivci za ovakvo stanje u društvu! Što je sa roditeljskim odgojem?! Nema tog pedagoga ili psihologa ili vjeroučitelja koji može u dva školska sata ispraviti pogrešan tok rijeke... Odgoj je proces i treba biti dvosmjeran i suradnički! Osim toga, kakvim su sve utjecajima ta djeca izložena izvan školskog okruženja?! Mnoge od njih odgajaju internet, društvene mreže, razni rijaliti showovi, a gdje su djeca najizloženija takvim utjecajima?! U roditeljskom domu!!

   6. 12. 2018,   20:34
  • Kuglice, veći utjecaj na dripce u tim godinama imaju vršnjaci, ako oni ne mogu raditi gluposti, neće ni klaun dobivati odobravanje. Odgoj treba primjenjivati dosljedno, a ne kao velika i ogromna većina nezainteresiranih profesora.

   6. 12. 2018,   21:58
  • EricP, Kakav je to roditelj koji očekuje da mu škola odgaja dijete i od njegove bukve stvori hrast?! Nije dužnost profesora odgojiti dijete, već roditelja, a na relaciji dom-škola treba postajati suradnja, a ne raskorak: ako se u roditeljskom domu profesore naziva pogrdnim imenima (uhljebima, neradnicima, itd., kako onda možemo očekivati da ta ista djeca poštuju profesore?!) Osim toga, djeca jesu pod utjecajem vršnjaka, no i ti vršnjaci imaju domove u kojima odrastaju i u tim svojim domovima su izloženi raznim utjecajima (društvene mreže, internet, rijaliti showovi, itd. koji ih odgajaju jer se roditelji ili nemaju vremena njima baviti ili smatraju da je dužnost ßkole da im odgoji dijete)... U prosvjeti sam već 20 godina i točno znam o čemu govorim, a nagledala i naslušala sam se svakakvih roditelja i učenika....

   7. 12. 2018,   06:27
  • EricP, govoriš o nedosljednosti i nezainteresiranosti profesora u odgoju: moraš znati da nije jednostavno ispravljati krive tokove rijeka, iako vidiš da ona teče u pogrešnom smjeru... Problem je u nedosljednosti i nezainteresiranosti onoga koji je rijeku usmjerio pogrešnim tokom, a to je roditeljski (ne) odgoj i temeljna (ne) zainteresiranost roditelja, a osobito onih koji smatraju da je to dužnost profesora. Dužnost je profesora brinuti da pravilno usmjeren tok rijeke zadrži taj smjer... A ne ga ispravljati od temelja jer je to nemoguće... Odgoj treba biti dvosmjeran, no u velikoj većini slučajeva on to nije....

   7. 12. 2018,   06:39
  • Kuglice, kada govorim o odgoju, govorim o ponašanju u školi, ne mislim pri tome na cjelokupni odgoj djeteta. Govorim o ponašanju u školi i za vrijeme nastave. Postoje nastavnici koji su vrlo dosljedni i koje je užitak gledati na radnom mjestu. Kod takvih nastavnika i najproblematičnija djeca veliku većinu vremena sjede mirno i uključena su u nastavni proces. Ono što ja tvrdim iz osobnog iskustva je da velika većina nastavnika ne obavlja odgojni dio svog posla. O stručnim službama zaista ne bi ni otvarao priču, to je već osobito zanimljiv dio radnog kolektiva.

   7. 12. 2018,   11:37
 • Starog čovjeka pred penziju pametnjakovići gađaju kredom? Ma trebao ih je bejzbol palicom namlatiti kad ih već roditelji nisu odgojili kako treba!

  6. 12. 2018,   12:15
 • Podrška profesoru!

  6. 12. 2018,   12:16
 • Ma nema se gospodin cega sramiti i uopce cemu taj bombastican naslov, kad on nije nasrnuo na njih, vec oni ocigledno duze vremena nasrcu na njega. A on je postupio bas pravilno, jer takve stjenice nemaju kraja, ne znaju stati, valjda tako i kod kuce ili kod kuce ne smiju pisnut, pa se vani izivljavaju na onima gdje vide da mogu. Pa ako misle neki da nasilje nije resenje, kako rjesiti problem tih napasti od ucenika po skolama. Dobivao sam i od nastavnika, a onda i kod kuce kad bi roditelji culi sta je bilo u skoli i bome ne mogu reci danas da sam bilo kad dobio po turu ili iza usiju nezasluzeno. Dan danas me veseli susret u gradu sa bivsim nastavnicima.

  6. 12. 2018,   12:18
  • Prema standardima školstva, samoobrana je nasilje... nema tu kruha.. raznorazne floskule izbile su alat iz ruku..

   6. 12. 2018,   12:32
  • Mi i cijelo društvo bi sw trebali sramiti. Pored moje kuće svakodnevno prođe više tura učenika, prvaši pa viši razredaši a onda srednjoškolci. Tako su krasni prvaši, ljepo se ponašaju pozdravljaju, ne divljaju, a onda od četvrtog razreda nadalje divljaci, psuju isusa mariju boga i prave štetu

   6. 12. 2018,   13:08
 • Bez ikakve rasprave moguce da bih i ja reagirao kao profesor,covjeku je prekipjelo ponasanje takvih neodgojenih smrkljivaca ,roditelji su ocito ponosni na njih.Podrska profesoru.

  6. 12. 2018,   12:19
 • Gdje je nestalo poštivanje starijih? Pa profesor je pred mirovinom, mogao bi im biti djed! Gađaju li stvarima doma roditelje? Nema rasprave, podrška profesoru!

  6. 12. 2018,   12:25
 • Ne opravdavam nasilje. Ali nekim balavcima je potrebna jedna odgojna šamarelica.

  6. 12. 2018,   12:17
 • Podržavam! Red se mora znati. Ne nasilju, ali ovakvima se drugačije ni ne može stati na kraj. Nisu to više mala djeca i nestašluci.

  6. 12. 2018,   12:18
 • Svaka čast profesore!

  6. 12. 2018,   12:21
 • Podrška profesoru.

  6. 12. 2018,   12:21