Obavijesti

News

Komentari 119

Profesor optužen za pedofiliju: Pa to nema veze sa školom...

Profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina. Optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku.  Tvrdi da će dokazati nevinost

VIDEO

Ministarstvo obrazovanja promptno je zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece, a o čemu je prvi izvijestio RTL.

Podsjetimo, profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku. Ravnateljica jedne srednje škole u Bjelovaru rekla je da u trenutku zaposlenja to nije znala ta optužnicu i da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

Sam profesor kaže da u trenutku potpisivanja ugovora nije znao da je optužnica pravomoćna.  Tvrdi i kako će dokazati nevinost.

- Nisam to prijavio, nisam ni mogao prijaviti.  Na dan potpisa ugovora o radu, taj dan mi je potvrđena optužnica - rekao je u razgovoru za RTL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže da o svemu nije imao potrebu obavijestiti poslodavca.

- Pa to nema nikakve veze sa školom! Ovo je tako pakosno napakirano, možete misliti kako se ja osjećam. Nisam ja bezveze pobjegao od nekog na bolovanje. Ja jednostavno ne mogu funkcionirati.

Upitan da pojasni tko je slučaj pustio u medije, profesor kaže:

- Javnost. Ma dajte molim vas, vi znate tko vam je dostavio informacije. Samo jedna osoba ih je imala i dostavila vama... Je li se to moralo tako javno napraviti? Svaki postupak oko maloljetnika nije za javno objavljivanje...

Upitan smatra li da javnost nije trebala znati za slučaj, profesor je odgovorio protupitanjem:

- Hoće li meni suditi javnost ili ulica?

Inače, prema Zakonu o obrazovanju pravomoćno osuđene osobe za kaznena djela na štetu djece ne smiju raditi u obrazovnim institucijama, kao i oni protiv kojih se vodi postupak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a