Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesor optužen za pedofiliju: Pa to nema veze sa školom...

Profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina. Optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku.  Tvrdi da će dokazati nevinost

Ministarstvo obrazovanja promptno je zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece, a o čemu je prvi izvijestio RTL.

Podsjetimo, profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku. Ravnateljica jedne srednje škole u Bjelovaru rekla je da u trenutku zaposlenja to nije znala ta optužnicu i da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

Sam profesor kaže da u trenutku potpisivanja ugovora nije znao da je optužnica pravomoćna.  Tvrdi i kako će dokazati nevinost.

- Nisam to prijavio, nisam ni mogao prijaviti.  Na dan potpisa ugovora o radu, taj dan mi je potvrđena optužnica - rekao je u razgovoru za RTL.

Kaže da o svemu nije imao potrebu obavijestiti poslodavca.

- Pa to nema nikakve veze sa školom! Ovo je tako pakosno napakirano, možete misliti kako se ja osjećam. Nisam ja bezveze pobjegao od nekog na bolovanje. Ja jednostavno ne mogu funkcionirati.

Upitan da pojasni tko je slučaj pustio u medije, profesor kaže:

- Javnost. Ma dajte molim vas, vi znate tko vam je dostavio informacije. Samo jedna osoba ih je imala i dostavila vama... Je li se to moralo tako javno napraviti? Svaki postupak oko maloljetnika nije za javno objavljivanje...

Upitan smatra li da javnost nije trebala znati za slučaj, profesor je odgovorio protupitanjem:

- Hoće li meni suditi javnost ili ulica?

Inače, prema Zakonu o obrazovanju pravomoćno osuđene osobe za kaznena djela na štetu djece ne smiju raditi u obrazovnim institucijama, kao i oni protiv kojih se vodi postupak.

Komentari (119)
  • zanimljivo kako nema ni imena ni slike, a onaj vjeroucitelj je tjednima bio na svim portalima...nadam se da ih je tuzio

    19. 5. 2018,   20:19
  • Pred kojih 20tak godina tako je uništen život jednog profesora u Lovranu lažno su ga optužili da je pipkao curu iz osmog razreda!Dobio je momentalni otkaz bez ikakvog dokaza!Jadan čovjek je završio na psihijatriji i par godina kasnije umro od tuge i boli.Zločinci koji su ga optužili danas mirno šeću Lovranom,nadam se da imaju grižnje savjesti i da pate dok su god živi

    19. 5. 2018,   21:25
  • Ne bih ulazio u ovaj slučaj, niti bih ikoga branio ili optuživao, ali činjenica je, da danas u doba elektronskih medija vijesti se šire električnom brzinom. Ovaj čovjek taman da i nije kriv, život mu je uništen trenutačno. Sada je IN optužiti nekoga za pedofiliju, a to je vrlo teško opovrgnuti ili dokazati da je ili nije točno. Dovoljno je da kao takav(optužen, osumnjičen) prođeš kroz sistem pravosuđa i policijsku obradu. Nikakva oslobađajuća presuda ti ne može povratiti povijest života kojeg si živio prije toga. Takve bi vijesti trebalo zabraniti pisati u javnosti prije izrečene presude, ali ako se dokaže da je osoba kriva bez ikakve sumnje, javno napisati ime prezime i što je počinio kao i presudu suda u cijelosti. Sve prije toga može poći u jako krivom smjeru iz kojeg nema povratka. Ljudi jako selektivno čitaju vijesti. Pročitati će da si pedofuil, ali neće pročitati da je to netko lažno izjavio ili utužio na štetu te osobe.

    19. 5. 2018,   20:46