Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesor optužen za pedofiliju podučava učenike u više škola

Neslužbeno se doznaje kako je profesor u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku.

Srednjoškolce na području Daruvara i Bjelovara podučava profesor s pravomoćnom optužnicom za spolno zlostavljanje djece, neslužbeno se doznaje.

Profesor je u nekoliko škola optužen za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a optužnica mu je potvrđena 1. ožujka u Šibeniku.

Ravnateljica jedne srednje škole u Bjelovaru tvrdi da u trenutku zaposlenja to nije znala ta optužnicu i da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

"Ja samo mogu reći da smo mi potpuno poštivali postupak, imamo sve potvrde da kolega nije kažnjavan", rekla je za RTL ravnateljica  škole u Bjelovaru.

O svemu ovome Anita Papa iz udruge Lavice obavijestila je prije nekoliko dana Ministarstvo obrazovanja, ali i bjelovarsko-bilogorskog župana. 

- Nitko se nije udostojio uopće poslati odgovor. Koliko sam upoznata, nitko nije čak ni obavijestio ravnatelje tih škola - ističe Anita Papa iz udruge Lavice.

Ministarstvo je reagiralo tek na novinarski upit, jednom rečenicom.

- Odmah po primitku, podnesak je upućen u proceduru radi daljnjeg postupanja odnosno provođenja upravnog postupka i postupka nadzora.

Komentari (27)
  • vjeronauk van skola!

    15. 5. 2018,   21:21
  • Zar je moguće da se radi na isti način kao i u crkvi...samo dobije premještaj?? Pa to treba gonit iz škole..

    15. 5. 2018,   21:25
  • Ima dobre veze u crkvi.Lijepa nasa puna pedofila :(

    15. 5. 2018,   21:21