Obavijesti

News

Komentari 185

Profesor uzvraća: Suzdržat ću se od reagiranja na provokacije

Profesor uzvraća: Suzdržat ću se od reagiranja na provokacije
2

Profesor iz Čakovca, Franjo Dragičević koji je prošlog tjedna nasrnuo na učenike nije dobio otkaz. Poručuje da ga nisu slomili, da će se ubuduće sigurno suzdržavati

VIDEO

Franjo Dragičević (64), profesor Tehničke škole Čakovec, koji je prošlog tjedna nasrnuo na dvojicu učenika, nije dobio otkaz. Kako je izvijestila načelnica u Ministarstvu obrazovanja, ravnatelj je odlučio upozoriti nastavnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

- Škola nije do kraja iskoristila sve mogućnosti koje su joj dane i nije kontinuirano provodila mjere koje su propisane zakonom i propisima - rekla je u obrazloženju odluke o upozorenju nastavniku iz obaveze radnog odnosa načelnica samostalnog sektora za inspekcijski nadzor Marijana Korazić Ciković.

- Nisam ushićen. Nisam ponižen i odluku ravnatelja sam primio na znanje. Samo toliko o tome. Priželjkivao sam da ću dobiti otkaz. Imam obitelj i moćnog zaštitnika. Moja obitelj je materijalno i moralno jaka, a imam i pomoć s neba. Ničega se ne bojim. Sve ovo se dogodilo za opće dobro. Uspjeh je da ne dopustite da propadnete do kraja, da se na vrijeme zaustavite. Nastojat ću se suzdržati da ne reagiram na provokacije više na takav način. Sigurno ću to moći, jer sam profesionalac - rekao je profesor Franjo Dragičević o ravnateljevoj odluci. Iako bi mnogi profesori uzeli bolovanje nakon takvog incidenta, njemu to nije ni na kraj pameti bilo.

- Mene nije lako slomiti. Da sam otišao na bolovanje, time bih poslao poruku da sam slomljen. Današnji učenici su proizvod ovog društva kao što su i uvijek bili i uvijek će takvi biti. Većina njih su dobri i snošljivi pogotovo ovdje u Međimurju. Mi imamo dobro odgojenu, pristojnu i uljudnu djecu. Barem ih je 80 do 90 posto takvih - rekao je profesor Dragičević i dodao da je već dobio ponudu za drugi, puno bolje plaćen posao ukoliko bi dobio otkaz u školi, no nije htio govoriti o detaljima te ponude. Uz to, Međimurci su odlučili pomoći profesoru Dragičeviću tako što su bili spremni skupljati financijsku pomoć ukoliko bi on ostao bez posla, doznajemo od profesora.

Ovo je profesoru Dragičeviću prvi incident u 37 godina staža, a zadnjih nekoliko mjeseci više je puta upozoravao nadležne na situacije s kojima se susreće na satu. Reakcije nije bilo.

- Imam 29 godina iskustva u školskom sustavu i visokom obrazovanju te sam se, nažalost, i osobno susretala s ovakvim slučajevima. Nasilje nikad nije bilo niti će ikad biti dobar odgovor na nasilje niti time išta rješavamo. Ovakva situacija zahtijeva mjere koje će biti sveobuhvatne - rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak najavljujući oštru borbu protiv nasilja u školama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik