Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učitelj je zaboravio na njega: Učenik plačući pješačio kući

None Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Dječak (9) je ostao sam u Gradskom parku Osijek gdje su djeca sudjelovala na sportskom natjecanju nakon što se odvojio od grupe koja je busom otišla kući

Profesor tjelesnog odgoja iz Osnovne škole 'Antunovac' zaboravio je učenika na izletu u Osijeku. Dječak (9) je ostao sam u Gradskom parku Osijek gdje su djeca sudjelovala na sportskom natjecanju nakon što se odvojio od grupe, a autobus s njegovim prijateljima i učiteljem se uputio kući, javlja Glas Slavonije.

Kada je shvatio da je sam, mališan je kući krenuo pješke obilaznicom. Srećom, naišao je prijatelj dječakova oca i odvezao malog kući. 

- Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran - kazao je dječakov otac, a majka je dodala da je devetogodišnjak kući došao sav uplakan i dehidriran, a smirio se tek drugi-treći dan. 

Roditelji su sve prijavili ravnatelju i prosvjetnoj inspekciji koja je utvrdila da nije bilo nepravilnosti što se tiče škole. Naime, roditelji su automobilima došli po neku djecu, a djeca koja su se vraćala autobusom nisu primijetila da dječak nedostaje. 

Ipak, ravnatelj škole 'Antunovac' Tomislav Buk, kazao je da to ne opravdava učitelja koji je djecu trebao prebrojati. 

Učitelju tjelesnog odgoja I. P. pozlilo je kada mu je ravnatelj rekao da je zaboravio jednog učenika. I. P. u potpunosti preuzima odgovornost za to što se dogodilo te razumije ljutnju roditelja. Inspekcija ga je sankcionirala opomenom pred otkaz. 

Komentari (167)
  • glavni propust - dozvoljeno je da neki roditelji osobno pokupe djecu i vrate ih kući, dakle, kako su svi došli, tako i trebaju otići - ne opravdavam profesora, da ne bude zabune, ali mislim da je ovo prije svega organizacijski propust

    22. 5. 2015,   10:41
  • Kad sam bio mlad onda je bilo zabranjeno roditeljima preuzeti djecu bilo gdje na izletu. Moj učitelj je jednom rekao mojoj mami da dođe po mene u 16:30 ispred škole da nema šance da sada idem sa njom. U autobus se prije non stop provjerio broj đaka. Dakle ovo je propust učitelja i škole. Možda se varam pa su se zakoni mijenjali ipak sam ja bio u školi prije 30 godina.

    22. 5. 2015,   10:42
  • I. P. u potpunosti preuzima odgovornost...eh kad bi bar svi mi ovako!!

    22. 5. 2015,   10:37